foto: ZUMAPRESS.com
Dienvidkarolīnas štata universitātes basketbolistes trīs ceturtdaļas aptur fantastisko Klārku un triumfē NCAA čempionātā
Reivena Džonsone (pa kreisi) bija primārā Keitlina Klārkas sedzēja un šeit viņa atņem bumbu sieviešu basketbola zvaigznei driblā.
Basketbols
2024. gada 8. aprīlis, 12:42

Dienvidkarolīnas štata universitātes basketbolistes trīs ceturtdaļas aptur fantastisko Klārku un triumfē NCAA čempionātā

Jauns.lv/LETA

Dienvidkarolīnas štata universitātes sieviešu basketbola komanda "Gamecocks" svētdien Klīvlendā uzvarēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) finālmačā, sezonu noslēdzot bez neviena zaudējuma.

"Gamecocks" finālspēlē ar rezultātu 87:75 (20:27, 29:19, 19:13, 19:16) pārspēja Aiovas Universitātes vienību "Hawkeyes", sagādājot pretiniecēm vilšanos finālā otro gadu pēc kārtas.

Uzvarētājām 19 punktus guva pirmā kursa studente Tesa Džonsone, kurai tas bija līdzšinējais karjeras rezultativitātes rekords, 15 punktus un 17 atlēkušās bumbas zem groziem sakrāja brazīliete Kamilla Kardoso, bet 14 punktus guva samoāņu izcelsmes basketboliste Tehina Paopao.

Aiovas universitātes komandu no zaudējuma neglāba Keitlinas Klārkas kārtējā teicamā spēle - aizsardzei šoreiz 30 punkti, astoņas bumbas zem groziem un piecas rezultatīvas piespēles. Tiesa, Klārka 18 punktus guva jau mača pirmajā ceturtdaļā un kopumā trāpīja vien 10 no 28 no metieniem no spēles. Otrajā puslaikā Klārka guva saviem saviem standartiem ļoti pieticīgus vien deviņus punktus.

Klārka līdz ar šo maču noslēdza savu izcilo NCAA karjeru, bet titulu tā arī neizcīnīja. Ar 3951 punktu viņa kļuva par visu laiku rezultatīvāko NCAA pirmās divīzijas spēlētāju.

Dienvidkarolīnas štata universitātes komanda šosezon uzvarēja visās 38 spēlēs, bet pēdējo trīs sezonu laikā tā piedzīvojusi tikai trīs zaudējumus - pēdējo no tiem pērn pusfinālā pret "Hawkeyes".

Četrkārtējās olimpiskās čempiones (trīs tituli kā spēlētājai un uzvara Tokijā kā trenerei) Dveinas Stelijas trenētajai "Gamecocks" šis bija otrais tituls pēdējo trīs gadu laikā un trešais - pēdējos astoņos gados.

"Marta trakums" noslēgsies pirmdien Glendeilā, kur par NCAA čempiontitulu vīriešiem cīnīsies Perdjū universitātes vienība "Boilermakers" un pagājušā gada čempioni Konektikutas Universitātes komanda "Huskies".