foto: Paula Čurkste/LETA
Gundars Vētra pēc zaudējuma BK "Ventspils" tiek atlaists no Tartu komandas
Gundars Vētra.
Basketbols
2024. gada 8. aprīlis, 09:49

Gundars Vētra pēc zaudējuma BK "Ventspils" tiek atlaists no Tartu komandas

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

"Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" vienība pēc izstāšanās "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) ceturtdaļfinālā no galvenā trenera amata atbrīvoja Gundaru Vētru, svētdien pavēstīja komanda.

"Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", kuras rindās spēlē Rinalds Mālmanis un Dāvis Rozītis, piektdien LIBL ceturtdaļfināla trešajā mačā piekāpās "Ventspilij" un sērijā līdz diviem panākumiem zaudēja ar 1-2.

Vētras vadībā Tartu komanda šosezon 43 spēlēs izcīnīja 28 panākumus un sasniedza ceturtdaļfinālu LIBL un Eiropas Ziemeļu basketbola līgā (ENBL), bet Igaunijas kausa finālā piekāpās Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Komandas paziņojumā norādīts, ka galvenā trenera amatā atgriezīsies Prīts Vene, bet trenera asistena amatus ieņems Tomass Kandimā un Olari Narits. Vene un Kandimā jau iepriekš ir strādājuši Tartu vienībā.

Vētra, atgriežoties klubu basketbolā pēc vairāk nekā pusotru gada pauzes, kļuva par "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" galveno treneri pagājušajā vasarā. Karjeras laikā viņš vadījis gan vīriešu, gan sieviešu komandas.