Basketbols
2024. gada 4. aprīlis, 09:54

Bertāns gūst septiņus punktus "Hornets" zaudējumā "Trail Blazers" basketbolistiem

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns trešdien guva septiņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Šarlotas "Hornets" komanda piedzīvoja zaudējumu.

"Hornets" mājās ar rezultātu 86:89 (21:30, 23:15, 22:22, 20:22) zaudēja Portlendas "Trail Blazers" basketbolistiem, piedzīvojot ceturto neveiksmi pēc kārtas.

Līdz ar finālsirēnu Bertānam bija iespēja panākt izlīdzinājumu un papildlaiku, tomēr latvieša izpildītais tālmetiens nebija precīzs.

Bertāns maču uzsāka pamatsastāvā un kopumā laukumā pavadīja 27 minūtes un deviņas sekundes, kuru laikā realizēja vienu no sešiem tālmetieniem, vienīgo divpunktu metienu un abus soda metienus. Viņa kontā bija arī izcīnīta viena atlēkusī bumba, četras rezultatīvas piespēles, četras pārtvertas bumbas, viena kļūda, trīs personīgās piezīmes un +/- rādītājs -5.

"Hornets" rindās rezultatīvākais ar 21 punktu bija Brendons Millers, bet pa 11 punktiem pievienoja Tre Manns un Aleksejs Pokuševskis.

"Trail Blazers" komandā, kas pārtrauca desmit zaudējumu sēriju, ar 24+16 izcēlās Deandrē Eitons, bet 22 punkti un desmit rezultatīvas piespēles Skūta Hendersona kontā.

"Hornets" ar 18 uzvarām 76 spēlēs ieņem 13.vietu Austrumu konferencē un nākamo maču aizvadīs piektdien, kad savā laukumā uzņēms Orlando "Magic" basketbolistus.