foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
Savulaik visjaunākais NHL komandas kapteinis Konors Makdeivids atzīts par marta labāko spēlētāju
Konors Makdeivids kārtējo reizi apdraud pretinieku vārtus
Hokejs
2024. gada 3. aprīlis, 11:53

Savulaik visjaunākais NHL komandas kapteinis Konors Makdeivids atzīts par marta labāko spēlētāju

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītā mēneša labāko spēlētāju atzīts Edmontonas "Oilers" uzbrucējs Konors Makdeivids, kamēr attiecīgi pie otrās un trešās zvaigznes goda tika Kolorādo "Avalanche" pārstāvis Neitans Makinons un Nešvilas "Predators" spēlētājs Filips Fošberjs.

Makdeivids mēneša laikā 15 mačos iekrāja 24 rezultatīvas piespēles un guva septiņus vārtus, tiekot pie rezultativitātes punktiem 13 no 15 aizvadītajām spēlēm. Tāpat viņš martā ar desmit (2+8) punktiem bija rezultatīvākais visā līgā spēlējot vairākumā. 

Šosezon Makdeivids 71 spēlē guvis 29 vārtus un izdarījis 97 rezultatīvas piespēles, iekrājot 126 punktus. 

Jāpiebilst, ka 19 gadu un 266 dienu vecumā Konors Makdeivids kļuva par visjaunāko kapteini NHL vēsturē, kad 2016. gadā "Oilers" viņu izraudzījās par savu līderi.

Savukārt Makinons aizvadītajā mēnesī 13 spēlēs tika pie 27 punktiem un palīdzēja "Avalanche" nodrošināt vietu Stenlija kausa izcīņā septīto gadu pēc kārtas. Viņš šosezon iekrājis 127 (47+80) punktus un starp rezultatīvākajiem spēlētājiem dala pirmo vietu ar Tampabejas "Lightning" pārstāvi Ņikitu Kučerovu.

Tikmēr "Predators" uzbrucējs Fošberjs martā 13 mačos izcēlās ar 12 precīziem metieniem un 11 rezultatīvām piespēlēm, iekrājot rezultativitātes punktus deviņos mačos pēc kārtas, un tikai vienā spēlē mēneša laikā palika bez punktiem.