foto: Zane Bitere/LETA
Visticamāk, Latvija piedalīsies Parīzes olimpiskajās spēlēs, uzskata LOK
Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks (no kreisās) un LOK prezidents Jānis Buks ar saņemto Starptautiskās Olimpiskās komitejas ielūgumu dalībai Parīzes olimpiskajās spēlēs 2024. gadā.
Citi sporta veidi
2024. gada 27. marts, 17:09

Visticamāk, Latvija piedalīsies Parīzes olimpiskajās spēlēs, uzskata LOK

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas Olimpiskā komitejas (LOK) šā brīža nostāja ir doties uz Parīzes olimpiskajām spēlēm, vienlaikus turpinot darbu pie tā, lai Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) pieņemtu papildinošus un precizētus lēmumus par individuālajiem sportistiem ar krievu un baltkrievu pasēm, trešdien Rīgā LOK Ģenerālās asamblejas laikā skaidroja LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Ģenerālās asamblejas laikā Lejnieks kā LOK Izpildkomitejas ieceltais Latvijas delegācijas vadītājs 33. Vasaras olimpiskajās spēlēs iepazīstināja ar šā brīža situāciju, apliecināja, ka LOK šobrīd ieņem nostāju doties uz spēlēm, un minēja, ka LOK turpina mudināt "SOK pieņemt arvien jaunus papildinošus un precizētus lēmumus" par individuālajiem sportistiem ar krievu un baltkrievu pasēm.

Viņš pavēstīja, ka jaunākie Baltijas valstu olimpisko komiteju darba rezultāti ir SOK Izpildkomitejā 19.martā aizliegtā krievu un baltkrievu individuālo sportistu piedalīšanās Parīzes olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā.

"Darbi neapstājas, un jāturpina koncentrēties uz aktuālajām lietām. Šobrīd gan LOK, gan sportisti gatavojamies 33. Vasaras olimpiskajām spēlēm un ceram uz iespējami lielāku sportistu pārstāvniecību Parīzē," vēsta Lejnieks.

Jau ziņots, ka trešdien Ģenerālajā asamblejā balsojumā par izmaiņām statūtos no 99 delegātiem nobalsoja 39, bet pret bija 60 delegāti. Savukārt par reorganizāciju, kas ļautu apvienoties ar Latvijas Sporta federāciju padomi (LSFP), tika atdotas 35 balsis, pret - 60, bet viens biļetens bija nederīgs.

Ieskats tikko pabeigtajā Parīzes olimpiskajā ciematā

Ieskats tikko pabeigtajā Parīzes olimpiskajā ciematā.

gallery icon

Parīzes olimpiskā ciemata atklāšana

Francijas prezidents Emanuels Makrons un “Parīze 2024” rīkotāju komitejas prezidents Tonijs Estangē kopā ar olimpiskajiem čempioniem Mariju Žozē Pereku un ...

gallery icon