foto: ZUMAPRESS.com
Balinskim rezultatīva piespēle uzvarētā AHL mačā
Uvim Balinskim šosezon AHL 33 spēlēs jau 19 punkti.
Hokejs
2024. gada 14. marts, 09:55

Balinskim rezultatīva piespēle uzvarētā AHL mačā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas hokejists Uvis Balinskis trešdien Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlē izcēlās ar rezultatīvu piespēli un palīdzēja Šarlotas "Checkers" izcīnīt panākumu.

Šarlotas komanda savā laukumā ar rezultātu 4:0 (0:0, 3:0, 1:0) pārspēja Hartfordas "Wolf Pack" vienību.

Balinskis asistēja mājinieku ceturtajos gūtajos vārtos trešā perioda sākumā, kad pēc viņa un Raiena Makalistera piespēlēm vairākumu ar precīzu metienu noslēdza Mekijs Samoskevičs.

Latvijas hokejists uz ledus pavadītajā laikā pats izpildīja trīs metienus pa vārtiem un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu. Sezonā kopumā Balinskim 33 AHL mačos ir trīs gūti vārti, 16 rezultatīvas piespēles, 23 soda minūtes un pozitīvs lietderības koeficients +2.

Citā mačā Raivja Ansona pārstāvētā Vilksbāras/Skrentonas "Penguins savā laukumā ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) pāŗspēja Alentaunas "Lehigh Valley Phantoms" pārākumu.

Ansons ar rezultativitāti neizcēlās, bet nopelnīja divas soda minūtes un neitrālu lietderības koeficientu.

Šajā sezonā uzbrucējs laukumā devies 20 mačos, kuros atzīmējies ar septiņiem (2+5) punktiem 20 soda minūtēm un pozitīvu lietderības koeficientu +5.

AHL Austrumu konferencē "Penguins" ar 68 punktiem 58 spēlēs ieņem piekto vietu, bet "Checkers" ar 66 punktiem ir septītie. Savukārt Rietumu konferencē septītajā vietā ar 66 punktiem atrodas Ebotsfordas "Canucks", kuras vārtsargs Artūrs Šilovs izsaukts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Vankūveras "Canucks".