foto: Ekrānšāviņš
VIDEO: Klārka kļuvusi par NCAA visu laiku rezultatīvāko basketbolisti
Keitlina Klārka.
Basketbols
2024. gada 3. marts, 23:46

VIDEO: Klārka kļuvusi par NCAA visu laiku rezultatīvāko basketbolisti

Jauns.lv / LETA

Aiovas Universitātes basketbola komandas saspēles vadītāja Keitlina Klārka Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) mačā labojusi 54 gadu vecu rekordu, kļūstot par koledžu basketbola pirmās divīzijas visu laiku rezultatīvāko spēlētāju.

Pirms šī mača, kurā "Hawkeyes" mājās tikās ar Ohaio štata universitātes komandu, Klārka no Pīta Maraviča rekorda atpalika par 18 punktiem un to laboja brīdī, kad pēc pretinieču tehniskās piezīmes pirmā puslaika beigās izpildīja divus precīzus soda metienus.

Klārka maču noslēdza ar 35 punktiem un tagad savā NCAA karjerā guvusi 3685 punktus. "Hawkeyes" basketbolistes svētdienas spēlē uzvarēja ar rezultātu 93:83.

NCAA izslēgšanas turnīrā Aiovas Universitātes komanda "Big Ten" konferencē būs izsēta ar otro numuru.

22 gadus vecā Klārka, kura NCAA aizvada trešo sezonu piedalījusies 130 spēlēs, šogad pieteiksies Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) draftam, lai gan vēl vienu gadu var aizvadīt koledžu basketbolā. Paredzams, ka viņu ar pirmo numuru izvēlēsies Indiānas "Fever".

Par "Pistoļu Pītu" dēvētais Maravičs koledžu basketbolā no 1967. līdz 1970.gadam 83 mačos guva 3667 punktus. Pēc tam viņam bija veiksmīga karjera Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), piecreiz iekļūstot NBA Visu zvaigžņu spēlē. Maraviča dzīve aprāvās 40 gadu vecumā pēc pēkšņas sirds apstāšanās.