foto: IMAGO/Giulio Ciamillo
"Virtus" bez Lomaža pieteikumā uzvar Eirolīgas mačā
Viens no galvenajiem "Virtus" panākuma kaldinātājiem Džordans Mikijs.
Basketbols
2024. gada 1. marts, 08:43

"Virtus" bez Lomaža pieteikumā uzvar Eirolīgas mačā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Lukas Banki vadītā Boloņas "Virtus" komanda ceturtdien, nespēlējot Latvijas basketbolistam Rihardam Lomažam, izcīnīja uzvaru ULEB Eirolīgas 27. kārtas spēlē.

Boloņas basketbolisti mājās ar rezultātu 87:74 (18:20, 26:12, 21:25, 22:17) pārspēja Spānijas klubu "Valencia".

Uzvarētājiem ar daudzpusīgu sniegumu - 14 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām, trīs pārtvertām bumbām un trīs bloķētiem metieniem - izcēlās Džordans Mikijs. Rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Marko Belinelli, 12 punktus guva Aizija Kordinjē, 11 punkti bija Ifem Lundbergam, bet deviņi punkti un sešas rezultatīvas piespēles - Alesandro Pajolam.

Potītes savainojuma dēļ pirmajā ceturtdaļā mačs noslēdzās vienam no boloņiešu līderiem Tornikem Šengelijam.

Viesiem vienīgais divciparu skaitli gūtajos punktos sasniedza Kriss Džounss, kurš guva 20 punktus, bet pa deviņiem punktiem bija Brendonam Deivisam un Semi Odželejem, kurš arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas.

Piektdien Rolanda Šmita pārstāvētā Kauņas "Žalgiris" mājās cīnīsies ar iepriekšējās sezonas vicečempioni Pirejas "Olympiacos".

"Virtus" ar 17 uzvarām 27 spēlēs turnīra tabulā ieņem trešo vietu, bet "Valencia" ar 13 panākumiem ir desmitā. "Žalgirs" basketbolisti iekrājuši bilanci 11-15, kas dod 13.pozīciju.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11.reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiacos".