foto: LETA
Alūksnes novada pašvaldība piešķir 5000 eiro Rastorgujeva un Buliņu atbalstam
Rastorgujevs 18.februārī Nove Mesto pasaules čempionātā biatlonā izcīnīja sudraba medaļu 15 kilometru sacensībās ar kopējo startu, izcīnot savu lielāko panākumu karjerā un arī Latvijas biatlona vēsturē.
Citi sporta veidi
2024. gada 29. februāris, 14:16

Alūksnes novada pašvaldība piešķir 5000 eiro Rastorgujeva un Buliņu atbalstam

Jauns.lv/LETA

Ceturtdien, 29. februārī, Alūksnes novada dome pieņēma lēmumu piešķirt 5000 eiro, atbalstot trīs Alūksnes novada iedzīvotāju, Latvijas biatlona izlases sportistu - Andreja Rastorgujeva, Sanitas Buliņas un Sandras Buliņas nokļūšanu uz IBU Pasaules kausa posmiem Ziemeļamerikā un šo sportistu meistarības pilnveidi, informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.

Šo finansējumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem pašvaldība piešķirs Latvijas Biatlona federācijai, lai sniegtu atbalstu novada sportistu meistarības pilnveidei un viņu dalībai Pasaules kausa posmos Soltleiksitijā un Kanmore no 4.marta līdz 20.martam.

Kā ziņots, Rastorgujevs 18.februārī Nove Mesto pasaules čempionātā biatlonā izcīnīja sudraba medaļu 15 kilometru sacensībās ar kopējo startu, izcīnot savu lielāko panākumu karjerā un arī Latvijas biatlona vēsturē.

Latvijas komanda ar Sanitu Buliņu, Baibu Bendiku, Anniju Sabuli un Sandru Buliņu sastāvā 17.februārī Nove Mesto pasaules čempionātā biatlonā ieņēma 15.vietu komandu stafetē, kas Latvijas sieviešu kvarteta ir visu laiku labākais rezultāts 4x6 kilometru stafetē.