foto: AFP/Scanpix
Sacensībās Rīgā startēs Igaunijas peldēšanas supertalants
Eiropas čempione Eneli Jefimova.
Citi sporta veidi
2024. gada 28. februāris, 16:29

Sacensībās Rīgā startēs Igaunijas peldēšanas supertalants

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Šajā nedēļas nogalē no 1. līdz 3. martam Ķīpsalas peldbaseinā norisināsies Latvijas atklātais jauniešu un junioru čempionāts peldēšanā, kurā piedalīsies arī pērn par Igaunijas labāko sportisti atzītā Eiropas čempione Eneli Jefimova, informē Latvijas Peldēšanas federācija (LPF).

Sacensībās startēs vairāk kā 580 pašmāju jaunie peldētāji, kā arī 160 sportistu no Azerbaidžānas, Somijas un Igaunijas, kuras klubu rindās būs Jefimova. 

Trīs dienu garajā sacensību programmā ir iekļautas 32 individuālās disciplīnas, kā arī septiņi stafešu peldējumi gan jauniešiem, gan junioru vecuma sportistiem. Sacensību formāts paredz, ka 50, 100 un 200 metru disciplīnās par Latvijas jauniešu un junioru čempionāta titulu sportisti cīnīsies rīta sesijās pēc viena starta principa, bet 400, 800 un 1500 metru disciplīnās, kā arī stafetēs - vakara sesijās notiekošajos laika finālos. Savukārt atklātajā ieskaitē, kur par medaļām cīnīsies arī ārvalstu sportisti, uzvarētājs tiks noskaidrots vakara sesijās notiekošajos finālos un laika finālos.

Sacensībās startēs visi pašmāju labākie jaunie sportisti, tai skaitā jau starptautisko pieredzi guvušie un Latvijas izlases sastāvā iekļautie Nikolass Deičmans un Kristians Brenčs, kā arī izlases jaunākās dalībnieces Emīlija Strazdiņa un Anabella Veržbicka. LPF uzsver, ka pasākuma lielākā zvaigzne nenoliedzami būs 17 gadus vecā igauņu peldētāja Jefimova, kas aizvadītā gada decembrī tika kronēta par Eiropas čempioni 100 metros brasā un jau savlaicīgi ir kvalificējusies šī gada Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Lai sekmētu Latvijas sportistu izaugsmi un pieredzi vienā dienā startējot priekšsacīkstēs un finālos, nolikumā ir noteikts ārvalstu sportistu skaita ierobežojums dalībai finālos - ne vairāk kā četri ārvalstu sportisti, līdz ar to finālos noteikti būs arī Latvijas sportistus pietiekami kuplā skaitā