foto: Womenbbl.com
"TTT Juniores" Baltijas līgā zaudē 20 spēli pēc kārtas
"TTT Rīga Juniores" komandas kopbilde.
Basketbols
2024. gada 26. februāris, 21:46

"TTT Juniores" Baltijas līgā zaudē 20 spēli pēc kārtas

Jauns.lv/LETA

"TTT Juniores" piedzīvojušas 20. zaudējumu 20 "Betsafe" Baltijas Sieviešu basketbola līgas (BSBL) mačos.

"TTT Juniores" ar 58:68 (13:18, 13:14, 16:16, 16:20) piekāpās "Panevezys".

TTT jaunās maiņas rindās ar 13 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un astoņām pārķertām bumbām izcēlās Amanda Baumgarte, 15 punkti un 11 atlēkušās bumbas Megijas Zeltiņas kontā, bet desmit punktus guva Elīna Briede. Tikai sešas basketbolistes mājinieču rindās guva punktus, trim pērājām nepārsniedzot četru gūto punktu robežu.

Viešņām 21 punktus, piecas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles sakrāja Kriste Timofejeva, 15 punktus guva Migle Kisarauskaite, 11 punktus guva Urte Bukauskaite, bet 11 punktus - Dovile Saurazaite, abām sakrājot arī astoņas atlēkušās bumbas.

"TTT Juniores" ar 20 zaudējumiem tikpat spēlēs turnīra tabulā atrodas pēdējā vietā 13 komandu konkurencē, bet Panevēžas vienība ar bilanci 6-16 ir devītā.

Latviju BSBL pārstāv "TTT Rīga", "Rīgas Stradiņa universitāte" (RSU), "Liepāja"/LSSS, "Daugavpils Universitāte" (DU), "Rīga Juniores"/LU, "Jūrmala" un "TTT Juniores", bet Lietuvu - Viļņas "Kibirkštis", Klaipēdas "Neptūnas", Kauņas "Aistes", Klaipēdas LCC, "Šiauliai-Vilmers" un jaunpienācēja "Panevezys".

Pamatturnīrā tiek izspēlēti divi apļi. Pirmās vietas ieguvēja kvalificējas finālčetrinieka turnīram, bet 2.-7. vietas īpašnieces ceturtdaļfinālā divu spēļu sērijās noskaidros vēl trīs "Final 4" dalībnieces.

Sezonas beigās tiks izspēlēts arī Latvijas Sieviešu basketbola līgas čempionāts, kurā tiks noskaidrotas Latvijas čempiones.

Iepriekšējā sezonā par BSBL čempionvienību kļuva "TTT Rīga", kas finālā ar 69:68 pārspēja Viļņas "Kibirkštis" komandu, bet Latvijas čempionātā rīdzinieces finālsērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 bija pārākas pār RSU basketbolistēm.