foto: Getty Images via AFP
Stīvs Kers kļūs par vislabāk atalgoto basketbola treneri pasaulē
Stīvs Kers.
Basketbols
2024. gada 24. februāris, 20:41

Stīvs Kers kļūs par vislabāk atalgoto basketbola treneri pasaulē

Jauns.lv/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Goldensteitas "Warriors" galvenais treneris Stīvs Kers vienojies ar klubu par līguma pagarināšanu un turpinās vadīt vienību līdz 2025./2026. gada sezonas beigām, vēsta ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis.

Kers vada "Warriors" jau desmito sezonu pēc kārtas un kopā ar Goldensteitas vienību viņš ir izcīnījis četrus NBA čempiontitulus.

Vodžnarovskis informē, ka jaunā vienošanās tiks noslēgta uz diviem gadiem par kopējo summu 35 miljoni ASV dolāru. Kera un "Warriors" pašreizējais līgums vēl būs spēkā līdz šīs sezonas beigām. 17,5 miljoni dolāru sezonā kļūs par lielāko atalgojumu sezonā visu NBA trenera vidū. Līdz šim visvairāk sezonā pelnīja Gregs Popovičs (16 miljoni ASV dolāru) un Eriks Spolstra (15 miljoni dolāru).

Kers vienlaikus ir arī ASV basketbola izlases galvenais treneris.

58 gadus vecais treneris šosezon pārsniedza 500 uzvarēto spēļu robežu, bet kopā trenera karjeras laikā viņš 766 NBA regulārā čempionāta mačos ticis pie 502 panākumiem un "play-off" cīņās iekrājis bilanci 99-41.

Tāpat Kers ir arī ASV vīriešu basketbola izlases galvenais treneris, taču viņš jau pagājušā gada rudenī pavēstīja, ka pēc Parīzes olimpiskajām spēlēm atkāpsies no attiecīgā amata.

Savukārt spēlētāja karjeras laikā Kers piecreiz kļuva par NBA čempionu - trīsreiz tā laika leģendārās Čikāgas "Bulls" sastāvā, kuru pārstāvēja arī Maikls Džordans, un vēlāk divreiz Sanantonio "Spurs" rindās.

Šobrīd "Warriors ar bilanci 29-26 Rietumu konferencē ierindojas desmitajā pozīcijā, kas regulārā čempionāta beigās nodrošinātu iekļūšanu "play-in" turnīrā. Pērn Goldensteitas vienība izslēgšanas spēlēs sasniedza otro kārtu, kurā ar 2-4 piekāpās Losandželosas "Lakers".