foto: imago/Seskim Photo
Bijušo Kuruca komandas biedru par krāpšanos dopinga pārbaudē diskvalificē uz četriem gadiem
Amerikāņu saspēles vadītājs ar Senegālas pasi Pjerrija Henrijs tika uzskatīts par vienu no labākajiem piespēļu devējiem ULEB Eirolīgā.
Basketbols
2024. gada 22. februāris, 09:55

Bijušo Kuruca komandas biedru par krāpšanos dopinga pārbaudē diskvalificē uz četriem gadiem

Jauns.lv/LETA

ULEB Eirolīgā spēlējušais amerikāņu saspēles vadītājs Pjerrija Henrijs par krāpšanos dopinga pārbaudē saņem četru gadu diskvalifikāciju, vēsta Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA).

31 gadu vecajam Henrijam diskvalifikācija ir spēkā no pagājušā gada, kad viņš tika pieķerts iesniedzot viltotas dopinga analīzes. Senegālas naturalizētajam basketbolistam diskvalifikācija noslēgsies 2027. gada 13. janvārī.

Spānijas medijos iepriekš tika vēstīts, ka Henrijs ar mērķi slēpt savu dopinga analīžu rezultātus (iespējams, lai slēptu narkotisko vielu pēdas), izmantojis "viltotu urīnu". Šī ir dopinga apkarotājiem zināma metode. Netiek gan precizēts, kāda veida urīns tika izmantots krāpšanās mēģinājumā.

Vitorijas "Baskonia" un Stambulas "Fenerbahce" sastāvos Henrijs kopumā 100 Eirolīgas spēlēs guva vidēji 9 punktus, atdeva 5,3 rezultatīvas piespēles, izcīnīja 3,3 atlēkušās bumbas un pārtvēra 1,7 piespēles. Ar šīm abām komandām Henrijs kļuva arī par nacionālo čempionu Spānijā un Turcijā. "Baskonia" rindā Henrijs spēlēja kopā ar Latvijas izlases aizsargu Artūru Kurucu.

2018./2019. gada sezonā Henrijs Bursas "Tofas" sastāvā kļuva par ULEB Eirokausa regulārā čempionāta vērtīgāko spēlētāju. Saspēles vadītājs spēlēja arī Gruzijā, Vācijā, Izraēlā un Krievijā. 

Henrijs laukumā oficiālās FIBA sacensībās nebija devies kopš pagājušā gada janvāra, kad uz nenoteiktu laiku tika diskvalificēts, ļaujot īslaicīgi pie lielkas lomas "Baskonia" rindās tikt Kurucam.