Vācijā miris arī otrais sadurtais ukraiņu basketbolists
Artjoms Kozačenko (foto: "ART Giants Düsseldorf")
Basketbols
2024. gada 21. februāris, 11:47

Vācijā miris arī otrais sadurtais ukraiņu basketbolists

Jauns.lv

Vācijas slimnīcā otrdien no ievainojumiem miris arī otrais sadurtais ukraiņu basketbolists, 18 gadus vecais Artjoms Kozačenko. Viņa komandas biedrs, 17 gadus vecais Volodimirs Jermakovs nomira 12. februārī. Abus sadūra uz ielas vietējo jauniešu grupa.

Vietējie mediji ziņoja, ka 10. februārī starp divām jauniešu grupām ķilda izcēlās jau autobusā pa ceļam uz Oberhauzenes centru, bet pēc izkāpšanas autoostā tā pārvērtās kautiņā, kurā četri cilvēki guva smagus ievainojumus. Bez ukraiņu basketbolistiem no nažu dūrieniem cieta arī divi vietējie imigranti — kāds 14 gadus vecs sīrietis un 13 gadus veca libāniete.

Divi aizdomās turētie aizbēga no nozieguma vietas, taču nākamajā dienā viņus atpazina, un policija arestēja divus aizdomās turētos 14 un 15 gadus vecus grieķu un turku izcelsmes jauniešus, kuri jau bija policijai pazīstami ar savu kriminālo pagātni.

Jermakovs nomira slimnīcā jau 12. februārī, bet pastāvēja cerības, ka Kozačenko izdosies izķepuroties. Jaunietis vairākas dienas pavadīja reanimācijā, kur viņam veica vairākas operācijas. Diemžēl viņa stāvoklis pēdējo dienu laikā būtiski pasliktinājās, un ārstiem neizdevās glābt viņa dzīvību.

Artjoms Kozačenko un Volodimirs Jermakovs spēlēja Diseldorfas "ART Giants" (U-19) jauniešu komandā. Gaidāmā mača priekšvakarā jaunajiem basketbolistiem uz ielas uzbruka ar nažiem "vienkārši tāpēc, ka viņi bija ukraiņi", vēsta Ukrainas Basketbola federācija. Savukārt vietējie mediji vēsta, ka Vācijas policija neuzskata šo noziegumu kā politiski motivētu.

Jau ziņots, ka Jermakovs kā Ukrainas jaunatnes izlases (U-16) dalībnieks piedalījās 2022. gada Eiropas čempionātā Bulgārijā.