foto: Ekrānšāviņš
Rīgas "Prizma" pieveic Igaunijas "Panter"
Rīgas "Prizma" otrdien savā laukumā "Optibet" Hokeja līgas (OHL) mačā pieveica Tallinas "Panter".
Hokejs
2024. gada 20. februāris, 21:32

Rīgas "Prizma" pieveic Igaunijas "Panter"

Jauns.lv

Rīgas "Prizma" otrdien savā laukumā "Optibet" Hokeja līgas (OHL) mačā pieveica Tallinas "Panter". Rīdzinieki uzvarēja ar 3:1 (1:1, 2:0, 0:0).

Devītajā minūtē Tallinas klubu vadībā izvirzīja Daņiils Fursa, uz ko mājinieki atbildēja ar trim precīziem metieniem. Matīss Strauss 17.minūtē panāca 1:1, bet Krists Apsītis un Elvis Kaimiņš otrā perioda sākumā 41 sekundes laikā nodrošināja uzvaru.

Turnīra tabulas līdere ar 51 punktu 30 mačos ir "Zemgale"/LBTU, 45 punkti 27 cīņās ir "Mogo"/LSPA, bet 41 punkts 29 mačos - "Kurbadam". Tallinas "Panter" ir 38 punkti 31 cīņā, 35 punkti 30 mačos ir "Prizmai", bet Hokeja skola "Rīga" ar 30 punktiem 28 cīņās atrodas sestajā vietā.

OHL četru apļu pamatturnīrs noslēgsies 28.februārī, bet pēc tam izslēgšanas spēļu turnīrā tiks noskaidroti OHL un Baltijas čempioni.

OHL izslēgšanas turnīrā iekļūs sešas komandas. Ceturtdaļfināls notiks līdz trim uzvarām, bet pusfināls un cīņa par OHL kausu norisināsies līdz četriem panākumiem.

2023./2024.gada sezonā Baltijas čempionātā piedalās Rīgas "Prizma", Hokeja skola "Rīga", Jelgavas "Zemgale"/LBTU, "Mogo"/LSPA un "Kurbads" no Latvijas, "Kaunas City", Elektrēnu "Airwell-Energija", Viļņas "7BET-Hockey Punks" no Lietuvas un Igaunijas klubs Tallinas "Panter".

Arī šajā sezonā Ukrainas pilsoņiem OHL čempionātā netiek piemērots leģionāru jeb ārvalstu hokejistu statuss, bet Krievijas un Baltkrievijas spēlētājiem ir liegts startēt OHL.

Pērn par čempioni kļuva "Zemgale"/LBTU, kas finālā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pieveica "Mogo"/LSPA.