Citi sporta veidi
2024. gada 19. februāris, 17:07

Rīgā atgriežas mūsu biatlona varonis - pasaules vicečempions Andrejs Rastorgujevs

Jauns.lv

19. februāra vakarā Rīgas lidostā kvēlākie sporta fani sagaidījuši mājās mūsu pasaules vicečempionu Andreju Rastorgujevu un lielisku čempionātu aizvadījušo Latvijas biatlona komandu.

Jauns.lv jau vēstīja, ka svētdien Rastorgujevs Čehijā, Nove Mesto notikušajā pasaules čempionātā izcīnīja sudraba medaļu 15 kilometru sacensībās ar kopējo startu. Alūksnietis trāpīja visus 20 šāvienus un sasniedz lielāko Latvijas sportistu panākumu planētas meistarsacīkstēs. Andrejs bija viens no diviem sportistiem (vēl arī šveicietis Sebastjans Stalders), kurš šautuvē bija nekļūdīgs.

Pasaules vicečempiona Andreja Rastorgujeva sagaidīšana lidostā "Rīga"

19. februāra vakarā Rīgas lidostā kvēlākie sporta fani sagaidījuši mājās mūsu pasaules vicečempionu Andreju Rastorgujevu un lielisku čempionātu aizvadījušo Latvijas ...

gallery icon

Par čempionu kļuva norvēģis Juhanness Tīngness Bē, kurš netrāpīja vienu šāvienu un latvieti apsteidz par 15,1 sekundi, bet nepilnas 18 sekundes pēc Rastorgujeva finišēja vienu kļūdu pieļāvušais francūzis Kantēns Fijons-Majē.

Līdz šim no Latvijas sportistiem tikai Ilmāram Bricim bija pasaules čempionātu medaļas - divas bronzas godalgas 2001. gadā 20 kilometru individuālajā distancē un 2005. gadā desmit kilometru sprintā.

Biatlonists Andrejs Rastorgujevs izcīna 2. vietu pasaules čempionātā, 2024.

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs Nove Mesto pasaules čempionātā biatlonā izcīnījis vēsturisku sudraba medaļu 15 kilometru sacensībās ar kopējo startu. Tas ...

gallery icon

Aizvadītais pasaules čempionāts Latvijas biatlonistiem bija ļoti veiksmīgs, jo Rastorgujevs arī 20 kilometru individuālajā distancē izcīnīja ceturto vietu. Andrejam šoreiz divas kļūdas, turklāt neveiksme pēdējā šāvienā, kas noteikti maksāja vismaz medaļu un ļoti iespējams pat zeltu. Lielisku rezultātu 7,5 kilometru sprintā sasniedza arī Baiba Bendika, kurai piektā vieta, un vienīgā kļūda šāvienā liedza izcīnīt medaļu. Bendikas piektā vietā ir visu laiku labākais panākums Latvija biatlonistēm pasaules čempionātos. Sekmīgs rezultāts arī 1+1 jauktajā stafetē, kurā Bendika un Rastorgujevs, neraugoties kritienam trasē, spēja izcīnīt astoto vietu. Tāpat visu laiku labākais sasniegums arī Latvijas sieviešu stafetes komandai – Bendikai, Sanitai Buliņai, Sandrai Buliņai un Annijai Keitai Sabulei izdevās izcīnīt 14. vietu.