foto: EPA/Scanpix
Sasniedzot otro labāko rezultātu Latvijas biatlona vēsturē, Rastorgujevs izcīna 4. vietu pasaules čempionātā
Rastorgujevs ar ceturto vietu sasniedz Latvijai otru labāko rezultātu 20 kilometru individuālajā distancē.
Citi sporta veidi
2024. gada 14. februāris, 20:08

Sasniedzot otro labāko rezultātu Latvijas biatlona vēsturē, Rastorgujevs izcīna 4. vietu pasaules čempionātā

Jauns.lv/LETA

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs distancē sasniedzot sesto ātrāko laiku un pieļaujot 2 kļūdas šaušanā izcīnījis 4. vietu pasaules čempionātā 20 kilometru individuālajā distancē.

Rastorgujevs šaušanā guļus bija nekļūdīgs, bet stāvus neaizvēra pa vienam mērķim, izpildot pēdējos šāvienus. Zelta medaļu izcīnījušajam norvēģim Juhannesam Tīngnesam Bē latvietis zaudēja divas minūtes un 50,2 sekundes, bet pirmais trijnieks bija vienas minūtes jeb vēl viena precīza šāviena attālumā.

J.T.Bē, tāpat kā sudraba godalgu izcīnījušais viņa brālis Tarjei Bē un bronzu guvušais vācietis Benedikts Dolls, pieļāva vienu kļūdu ugunslīnijā. Tarjei Bē no brāļa atpalika 58,9 sekundes, bet Dolls zaudēja vienu minūti un 53,3 sekundes.

Ja vien Rastorgujevs 14. februārī būtu šāvis tikpat precīzi kā amors, viņam būtu izdevies pasniegties arī līdz bronzas medaļai. Tomēr, neraugoties uz to, ka līdz goda pjedestālam pietrūka pavisam nedaudz, sportists šajā Valentīndienā iepriecinājis līdzjūtējus visā Latvijā.

Rastorgujeva sniegums ir otrais labākais Latvijas biatlona vēsturē. Viņu pārspējis vien Ilmārs Bricis, kurš 2001.gadā Pokļukā šajā disciplīnā izcīnīja bronzas medaļu.

Nedēļas turpinājumā būs mači jauktajā pāru stafetē, stafetēs, kā arī sacensībās ar kopēju startu.

Sezonas turpinājumā paredzēti vēl četri Pasaules kausa posmi, no kuriem nākamais norisināsies februāra un marta mijā Oslo.