foto: AFP/Scanpix
Āzijas kausa ceturtdaļfinālā kā pēdējās iekļūst Japāna un Irāna
Irānas futbolisti priecājas par panākumu.
Futbols
2024. gada 1. februāris, 11:43

Āzijas kausa ceturtdaļfinālā kā pēdējās iekļūst Japāna un Irāna

Jauns.lv/LETA

Āzijas kausa izcīņā futbolā trešdien tika noskaidrotas pēdējās divas komandas, kuras iekļuva ceturtdaļfinālā - Japānas un Irānas izlases.

Japāņi astotdaļfināla spēlē ar 3:1 (1:0) pārspēja Bahreinu, kamēr Irānas futbolisti pēc neizšķirta pamatlaikā 1:1 (1:0) pēcspēles 11 metru sitienu sērijā ar 5:3 pieveica Sīrijas izlasi.

Japāņi mačā ar Bahreinu guva visus četrus vārtus - precīzi sita Ricu Doans, Takefusa Kubo un Ajase Ueda, kurš pamanījās bumbu ievirzīt arī savos vārtos.

Tikmēr Irānas un Sīrijas spēlē visi vārti tika gūti no 11 metru sitienu atzīmes. Pamatlaikā irāņiem soda sitienu realizēja Mehdi Teremi, bet Sīrijas izlases sastāvā precīzi sita Omars Hribins. Uzvarētāju noskaidrošanas sērijā irāņi visus piecus sitienus realizēja, bet sīriešiem kļūdījās Fads Jusefs.

2023. gada Āzijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā Japānas un Irānas izlases tiksies savā starpā, kamēr pārējos pāros Tadžikistāna mērosies spēkiem ar Jordāniju, Austrālija spēlēs ar Dienvidkorejas valstsvienību, bet mājiniece Katara cīņā par pusfinālu spēlēs ar Uzbekistānas futbolistiem.

Ceturtdaļfināla spēles tiks aizvadītas 2. un 3. februārī, pusfināla mači notiks 6. un 7. februārī,  bet jaunie čempioni tiks noskaidroti 10. februārī Lūseilā.

Āzijas kausa izcīņa tiek aizvadīta jau 18. reizi. Par 2019. gada čempioniem kļuva Kataras izlase, kas finālā ar 3:1 pārspēja Japānu, izcīnot savu pirmo titulu.

Titulētākā Āzijas kausa izcīņas komanda ir Japāna, kas triumfējusi četras reizes.