Hokejs
2024. gada 23. janvāris, 13:16

VIDEO: superzvaigzne Malkins iemet ripu savos vārtos NHL spēlē

Jauns.lv

Kuriozs atgadījums noticis Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, kad slavenais Pitsburgas “Penguins” uzbrucējs Jevgeņijs Malkins pamanījās iemest ripu savos vārtos.

Spēlē pret Arizonas “Coyotes”, kad pretinieki bija vadībā ar 3:2, pitsburgiešu labā bija noteikts aizturētais sods, un viņu vārtsargs tika nomainīts pret vēl vienu laukuma spēlētāju. Vārtsarga trūkums izspēlēja ļaunu joku ar pitsburgiešiem, kad Malkins nesapratās ar Krisu Letangu, un ripa nokļuva pašu vārtos. Šāds pavērsiens galīgi demoralizēja titulētos viesus, un viņi zaudēja ar 2:5.

Jāpiebilst, ka 37 gadus vecais Malkins spēlē “Penguins” sastāvā kopš 2006. gada un kopā ar komandu trīs reizes izcīnījis Stenlija kausu. Ar 486 karjerā gūtajiem vārtiem viņš ir otrais rezultatīvākais krievs NHL vēsturē, atpaliekot vien no Vašingtonas "Capitals" kapteiņa Aleksandra Ovečkina 830 vārtiem, un ieņem 51. vietu sarakstā. Viņš ir trešais labākais snaiperis "Penguins" vēsturē, atpaliekot tikai no leģendārā Mario Lemjē (690 vārti) un pašreizējā kapteiņa Sidnija Krosbija (576).