foto: Mikkelin Jukurit /Facebook
VIDEO: Batņam gūti vārti un rezultatīva piespēle uzvarētā Somijas čempionāta spēlē
Mikeli "Jukurit" komanda.
Hokejs
2024. gada 20. janvāris, 21:58

VIDEO: Batņam gūti vārti un rezultatīva piespēle uzvarētā Somijas čempionāta spēlē

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Oskars Batņa sestdien Somijas hokeja čempionāta mačā izcēlās ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli, dodot lielu artavu Mikeli "Jukurit" komandas uzvarā.

"Jukurit" savā laukumā ar rezultātu 4:1 (0:1, 3:0, 1:0) pārspēja Vāsas "Sport" hokejistus.

Otrā perioda piektajā minūtē Batņa cīņā ar pretiniekiem noturēja ripu uzbrukuma zonā un Samuels Salonens panāca 1:1, bet četras minūtes vēlāk latvietis pēc partnera metiena ieraidīja atlēkušo ripu tīklā un ieguva mājiniekiem vadību, gūstot vārtus, kas vēlāk izrādījās uzvaru nesošie.

Šajā cīņā Batņa uz ledus bija 18 minūtes un 25 sekundes, kuru laikā četrreiz meta pa vārtiem, uzvarēja trīs no sešiem iemetieniem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Šosezon Batņa 41 spēlē guvis 13 vārtus un atdevis 11 rezultatīvas piespēles, pārspējot iepriekšējās sezonas sniegumu, kad 57 cīņās sakrāja 4+10.

Citā spēlē aizsarga Mika Tumānova pārstāvētā Jiveskiles JYP mājās ar 1:2 (1:0,0:0, 0:2) zaudēja Lapēnrantas "SaiPa". Tumānovs spēlēja piecas minūtes un 57 sekundes, tiekot pie neitrāla lietderības koeficienta. 

"Jukurit" ar 73 punktiem 41 mačā ieņem trešo vietu 15 komandu konkurencē, bet JYP ar 52 punktiem ir 14.vietā.

"Jukurit" iepriekšējā sezonā izcīnīja 11.vietu 15 komandu čempionātā, bet JYP - 13.vietu, izslēgšanas cīņām nekvalificējoties.