foto: Latvijas hokeja federācija
Par hokeja virslīgas decembra vērtīgāko spēlētāju atzīst igauņu uzbrucēju
23 gadus vecais Tallinas "Panter" uzbrucējs Rasmuss Kīks pēdējās sacensībās bija arī viens no Igaunijas valstsvienības līderiem.
Hokejs
2024. gada 5. janvāris, 10:33

Par hokeja virslīgas decembra vērtīgāko spēlētāju atzīst igauņu uzbrucēju

Jauns.lv/LETA

Par "Optibet" Hokeja līgas (OHL) decembra vērtīgāko spēlētāju ir atzīts Igaunijas komandas Tallinas "Panter" uzbrucējs Rasmuss Kīks, ziņo Latvijas Hokeja federācija.

Sešās decembra spēlēs 24 gadus vecais igauņu hokejists guva piecus vārtus un sakrāja piecas rezultatīvas piespēles, bet "Panter" komanda izcīnīja sešas uzvaras.

Šosezon 21 OHL cīņā Kīks ir atzīmējies ar 25 (10+15) rezultativitātes punktiem.

No 2023./2024. gada sezonas OHL tiek noteikti trīs mēneša spēlētāji. Par decembra otro spožāko "zvaigzni" ir atzīts "Kaunas City" uzbrucējs Ondržejs Mahala. 24 gadus vecais Mahala piecās spēlēs iemeta četrus vārtus un četrreiz rezultatīvi piespēlēja.

Savukārt trešās zvaigznes godu izpelnījies Jelgavas "Zemgale"/LBTU vārtsargs Mariuss Bajaruns-Galejs.

OHL mēneša vērtīgāko spēlētāju nosaka čempionāta organizatori, statistiķi un LHF darbinieki. OHL mēneša vērtīgākā spēlētāja balva tiek pasniegta sadarbībā ar "Optibet" uzņēmumu.

2023./2024. gada sezonā Baltijas čempionātā piedalās Rīgas "Prizma", Hokeja skola "Rīga", Jelgavas "Zemgale"/LBTU, "Mogo"/LSPA un "Kurbads" no Latvijas, "Kaunas City", Elektrēnu "Airwell-Energija", Viļņas "7BET-Hockey Punks" no Lietuvas un Igaunijas klubs Tallinas "Panter".

Pērn par čempioni kļuva "Zemgale"/LBTU, kas finālā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pieveica "Mogo"/LSPA.