Jaunā Rīgas vieglatlētikas manēža

Rīgā beidzot ekspluatācijā nodota SIA “Latvijas Nacionālā sporta centra” jaunā sporta ēka – vieglatlētikas manēža.

gallery icon
Citi sporta veidi
2024. gada 2. janvāris, 10:42

Vieglatlēti beidzot tikuši pie ilgi kārotās sporta manēžas

Jauns.lv

Jau gadiem uz Latvijas sportu neglaimojošu ēnu meta fakts, ka bērniem, jauniešiem un profesionāliem vieglatlētiem Rīgā nav pienācīgas vietas, kur trenēties vai aizvadīt sacensības. Beidzot kļūdas ir labotas un durvis vērusi “Latvijas Nacionālā sporta centra” vieglatlētikas manēža.

"Šie ir svētki plašajai vieglatlētikas saimei,” vēsta Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents Arnis Lagzdiņš.

“Lai jaunā mūsdienu manēža ne tikai palīdz Latvijas sportistiem sasniegt panākumus pasaulē, bet arī iedvesmo mūsu bērnus un jauniešus vairāk iesaistīties sporta un fiziskās aktivitātēs!” novēl Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša.

“Mēs apzinājāmies, ka plānotie būvniecības termiņi ir gan izaicinājums, gan atbildība un arī solījums. Šobrīd, saņemot atzinumu par objekta pieņemšanu ekspluatācijā, esmu gandarīts par profesionalitāti un sadarbību, un vairāku uzņēmumu veiksmīgo un rezultatīvo komandas darbu,” pateicību paudis “Latvijas Nacionālā sporta centra” valdes priekšsēdētājs Daniēls Nātriņš.

Viņš norādījis, ka ēka kalpos ne tikai kā treniņu un sacensību vieta vieglatlētiem, bet tā nodrošinās arī apstākļus kultūras pasākumu norisei – koncertiem, izstādēm un dažādiem sarīkojumiem.

Vieglatlētikas manēža primāri paredzēta vieglatlētu treniņiem un sacensību organizēšanai, bet ārpus vieglatlētikas treniņu laikiem tā tiks izmantota arī komandas sporta veidu treniņiem un sacensībām. Tajā ir trenažieru zāle, plašas sportistu, treneru un tiesnešu ģērbtuves, masāžas telpas, sauna, sportistu atpūtas telpas, pirmās palīdzības un dopinga kontroles telpas, sacensību organizatoru telpas un sporta inventāra uzglabāšanas telpas.

Skatītāju tribīnēs paredzētas sēdvietas 1600 apmeklētājiem, to izvietojumu iespējams mainīt atkarībā no pasākuma veida. Ēkas ziemeļu pusē atrodas bobsleja starta estakāde treniņu vajadzībām.

Ēka ekspluatācijā tika pieņemta 2023. gada 22. decembrī, bet apmeklētājiem vieglatlētikas manēža tiks atvērta šī gada sākumā.