foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
"Hurricanes" uzbrucējs Aho atzīts par NHL aizvadītās nedēļas spožāko zvaigzni
Sebastians Aho.
Hokejs
2024. gada 1. janvāris, 23:51

"Hurricanes" uzbrucējs Aho atzīts par NHL aizvadītās nedēļas spožāko zvaigzni

Jauns.lv/LETA

Karolīnas "Hurricanes" centra uzbrucējs Sebastians Aho atzīts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās nedēļas spožāko zvaigzni, vēsta turnīra rīkotāji.

Otrā labākā spēlētāja atzinību izpelnījies Ņujorkas "Rangers" uzbrucējs Artēmijs Panarins, bet par trešo labāko atzīts Ņūdžersijas "Devils" aizsargs Lūks Hjūzss.

Aizvadītajā nedēļā Aho trīs spēlēs izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlē, sešus punktus (1+5) gūstot vairākumā. Spēlēs divas dienas pēc kārtas soms katrā iekrāja četrus punktus - iepriekš ko tādu NHL 1999.gada 25. un 26.novembrī paveica Džeremijs Roniks.

Aho ir savas komandas šīs sezonas labākais vārtu guvējs (15), kā arī iekrājis visvairāk piespēļu (27), punktu (42), piespēļu vairākumā (13) un punktu vairākumā (17). Visā līgā 26 gadus vecais Somijas uzbrucējs ir 15.vietā rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Panarins trīs mačos guva piecus vārtus - visvairāk NHL - un atdeva vienu rezultatīvu piespēli. Šosezon "Rangers" uzbrucējs ir starp labākajiem spēlētājiem vairākumā, kopumā 35 mačos iekrājot 23 gūtus vārtus un 27 rezultatīvas piespēles.

Savukārt Hjūzss trīs cīņās guva trīs vārtus un asistēja vēl divos precīzos metienos. 20 gadus vecais amerikānis ir rezultatīvākais starp debitantiem-aizsargiem un ir ceturtais starp visiem jaunajiem spēlētājiem - viņam 35 mačos ir septiņi vārti un 14 rezultatīvas piespēles. Hjūzs savu pirmo spēli NHL aizvadīja jau iepriekšējā sezonā, bet tikai šajā kvalificējas debitanta statusam.