foto: Mārtiņš Ziders
Mairis Briedis uzzinājis nākamo pretinieku; cīņa būs februārī
Mairis Briedis pēc uzvarētas cīņas.
Citi sporta veidi
2023. gada 19. decembris, 15:31

Mairis Briedis uzzinājis nākamo pretinieku; cīņa būs februārī

Jauns.lv/LETA

Latvijas bokserim Mairim Briedim nākamā cīņa paredzēta pret meksikāni Gilberto Ramiresu, sociālajos tīklos vēsta sportists.

Cīņa ar Ramiresu varētu notikt februārī.

Tāpat Briedis raksta, ka austrālietis Džeijs Opetaija nav piekritis Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) prasībām, ka viņam nākamā cīņa jāaizvada pret Briedi kā obligāto pretendentu un atteicies no pirmā smagā svara kategorijas čempiona titula.

Šovasar Briedim bija paredzēta cīņa ar mazpazīstamo skotu bokseri Džonu Makalumu, taču tā tika atcelta.

Briedis savu līdz šim pēdējo cīņu aizvadīja 2022. gada jūlijā, kad Goldkostā, Austrālijā, piedzīvoja zaudējumu Opetaijam un atvadījās no IBF čempiona jostas pirmajā smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem).

Latvietis 2020. gada septembra beigās Minhenē Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālcīņā uzvarēja kubieti Junielu Dortikosu un ieguva Muhameda Ali trofeju, kā arī IBF čempiona jostu pirmajā smagajā svarā un žurnāla "The Ring" čempiona jostu. Briedis bijis čempions arī Pasaules Boksa organizācijas (WBO) un Pasaules Boksa padomes (WBC) versijās.

38 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 28 uzvaras, no kurām 20 bijušas ar nokautu. Pirms cīņas ar Opetaiju viņš bija cietis tikai vienu zaudējumu - WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku.

Savukārt 32 gadus vecais Ramiress uzvarējis 44 no 45 dueļiem, 30 cīņas noslēdzot ar nokautu. Vienīgo zaudējumu viņš piedzīvoja pērn novembrī, kad Dmitrijam Bivolam piekāpās cīņā par WBA čempiona jostu. Ramiress savulaik bija WBO čempions otrajā vidējā svarā, šo jostu aizstāvot piecas reizes.