foto: AFP/Scanpix
Neticamā "Girona" ar ukraiņu talantu Dovbiku priekšgalā atgūst līderpozīciju Spānijā
26 gadus vecais Artjoms Dovbiks ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc "Girona" reāli cīnās par uzvaru Spānijas čempionātā.
Futbols
2023. gada 19. decembris, 10:55

Neticamā "Girona" ar ukraiņu talantu Dovbiku priekšgalā atgūst līderpozīciju Spānijā

Jauns.lv/LETA

"Girona" futbolisti pirmdien svinēja uzvaru Spānijas meistarsacīkšu mačā un arī pēc 17.kārtas ir līderpozīcijā turnīra tabulā.

Žironas vienība savā laukumā ar rezultātu 3:0 (2:0) turnīra tabulas vidusdaļā esošo "Alaves".

Spēles 23. minūtē pēc Jana Kutu sitiena "Alaves" vārtsargs Antonio Sivera atsita bumbu sev priekšā un to ar galvu vārtos ieraidīja Artems Dovbiks. Puslaika nogalē, 42. minūtē, pēc Kutu piespēles bumbu viesu vārtos raidīja Kristians Portu - 2:0.

Otrā puslaika pirmajā pusē Kutu tika nogāzts soda laukumā un Dovbiks 59. minūtē realizēja 11 metru soda sitienu, raidot bumbu vārtiem pa vidu. 

Ukrainis Dovbiks šajā sezonā guvis desmit vārtus un asistējis vēl četros precīzos sitienos, rezultativitātē atpaliekot tikai no Madrides "Real" pussarga Džūda Belingema, kuram ir 13 precīzi sitieni un divas rezultatīvas piespēles.

Belingems svētdien guva savus 13. vārtus sezonā, palīdzot "Girona" tiešajai konkurentei "Real" mājās ar 4:1 (2:0) pārspēt "Villarreal". No turnīra tabulas augšgala komandām nedēļas nogalē "Barcelona" viesos spēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar "Valencia", Madrides "Atletico" ar 0:2 (0:0) zaudēja Bilbao "Athletic", bet Sansevastjanas "Real Sociedad" un Seviljas "Real Betis" cīņa noslēdzās bez gūtiem vārtiem - 0:0 (0:0).

"Girona" ar 44 punktiem 17 spēlēs ir turnīra līdere, 42 punktus guvusi "Real", 35 punkti ir "Barcelona" futbolistiem, 34 punktus 16 mačos iekrājusi "Atletico", 32 punkti ir "Athletic" vienībai, bet 30 - "Real Sociedad" komandai.