foto: REUTERS/SCANPIX
Dženifera Ģērmane uzvar slaloma sacensībās Itālijā
Dženifera Ģērmane.
Citi sporta veidi
2023. gada 18. decembris, 16:06

Dženifera Ģērmane uzvar slaloma sacensībās Itālijā

Jauns.lv/LETA

Latvijas kalnu slēpotāja Dženifera Ģērmane pirmdien Itālijā izcīnīja pirmo vietu Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) līmeņa sacensībās slalomā.

Latvijas kalnu slēpotāja, pirmajā braucienā startējot ar 13. numuru, uzrādīja otro labāko rezultātu, 0,43 sekundes lēnāku par itālieti Emīliju Mondinelli. Arī otrajā braucienā viņai bija otrs rezultāts, par sekundes simtdaļu piekāpjoties citai itālietei Vivienai Insamai.

Divi stabili braucieni summā deva pārliecinošu uzvaru. Otrajā vietā latvietei sekoja Japānas sportiste Čisaki Maeda, kura zaudēja 0,88 sekundes, bet itāliete Selīna Hallere atpalika no Ģērmanes 1,15 sekundes un ierindojās trešajā pozīcijā.

Vēl sacensībās startēja Liene Bondare, kura pēc pirmā brauciena bija 33.pozīcijā, bet otro braucienu nepabeidza. Pirmajā braucienā uz starta stājās 74 sportistes, kamēr otrajā sacentās 63 kalnu slēpotājas, no kurām pie rezultāta tika 39.

Svētdien turpat Kronplacā Ģērmane startēja citās FIS līmeņa sacensībās slalomā, pirmajā trasē uzrādot ātrāko rezultātu, bet otrajā nefinišējot.

Ģērmane šajā sezonā lielākoties plāno startēt Eiropas kausā un dažās Pasaules kausa sacensībās. Iepriekšējā sezonā latviete debitēja Pasaules kausa līmeņa sacensībās, bet pasaules čempionātā slalomā izcīnīja 29.vietu.