foto: Zane Bitere/LETA
Vītoliņš: ir jāspēlē visas 60 minūtes
Harijs Vītoliņš.
Hokejs
2023. gada 15. decembris, 23:45

Vītoliņš: ir jāspēlē visas 60 minūtes

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlases spēlētājiem jāspēj koncentrēties notikumiem uz ledus jau no pirmās mača minūtes, sarunā ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) atzina valstsvienības treneris Harijs Vītoliņš.

Jau ziņots, ka Latvijas hokejisti piektdien Bratislavā cīņā par uzvaru "Kaufland" kausā ar rezultātu 0:3 (0:2, 0:0, 0:1) piekāpās Slovākijai.

"Ir jāspēlē visas 60 minūtes. Pirmās desmit minūtes nogulējām. Lai arī kā mēs brīdinātu, ka slovāki ļoti aktīvi uzsāk maču - mūsu sniegums izpalika. Zaudējām visas divcīņas," spēles sākumu raksturoja Vītoliņš.

Viņš izcēla, ka Latvijas hokejistiem pēc neveiksmīga cīņas sākuma izdevies atgriezties spēles ritmā, taču, izspēlējot uzbrukumus, bieži vien tie izdevušies pārāk sarežģīti un traucēja gūt vārtus.

"Bija daudz labu momentu, lai gūtu vārtu. Viennozīmīgi nospēlējām daudz labāk nekā pērn šajā turnīrā decembrī. Šoreiz kustība bija laba un divcīņas sākām uzvarēt. Disciplīna noteikti ir jāuzlabo. Lai arī kādus lēmumus tiesnesis pieņemtu, bija pārāk daudz noraidījumu. Jāspēlē vienkāršāk, mēģinājām skaisti izspēlēt," norādīja treneris.

Ceturtdien Latvija pirmajā "Kaufland" kausa mačā ar 5:0 pārspēja Norvēģiju, kas pirms tam ar 0:9 piekāpās slovākiem.

Pēc pārbaudes turnīra Slovākijā Latvijas izlase aprīlī, gatavojoties pasaules čempionātam, aizvadīs astoņas pārbaudes spēles.

Plānots, ka sagatavošanās posmā pirms pasaules čempionāta Latvijas izlase savā laukumā aizvadīs divus mačus ar Austrijas komandu, divus - ar Somiju, pēc tam - divas spēles Šveicē, bet gatavošanās čempionātam tiks noslēgta savu skatītāju priekšā divos mačos ar norvēģiem.

2024.gada čempionāts Prāgā un Ostravā norisināsies no 10. līdz 26.maijam.