foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Izmaiņas arī Žagara iespējamā nākotnē. Pēc pieticīgā sezonas sākuma Itudis pametīšot "Fenerbahce"
Pirms sezonas Dimitris Itudis bija gan Stambulas "Fenerbahce", gan Grieķijas izlases galvenais treneris, bet viņam nācās pamest vienu posteni, tagad viņš neturpinās darbu arī otrā.
Basketbols
2023. gada 13. decembris, 15:22

Izmaiņas arī Žagara iespējamā nākotnē. Pēc pieticīgā sezonas sākuma Itudis pametīšot "Fenerbahce"

Jauns.lv/LETA

Titulētais basketbola treneris Dmitris Itudis neturpinās vadīt Turcijas komandu Stambulas "Fenerbahce", vēsta tīmekļa vietne "Basketnews.com".

Itudis pievienojās Stambulas vienībai 2022. gada vasarā, noslēdzot ar klubu vienošanos uz nākamajām trīs sezonām.

Grieķijas speciālista vadībā "Fenerbahce" Eirolīgā sezonu sākusi ar sešām uzvarām 13 spēlēs, kas dod 12. vietu, bet Turcijas čempionātā Stambulas vienība iekrājusi bilanci 8-3 ierindojas ceturtajā pozīcijā. 

Pagājušajā sezonā Itudis palīdzēja "Fenerbahce" sasniegt Eirolīgas "play-off", taču ceturtdaļfinālā Stambulas klubs ar 2-3 piekāpās Pirejas "Olympiakos". 

Kopš 2014. gada Itudis vadīja Krievijas klubu Maskavas CSKA, ar kuru 2016. un 2019. gadā uzvarēja ULEB Eirolīgā un sešas sezonas kļuva par Krievijas čempionu.

2016. un 2019. gadā Itudis nosaukts par sezonas ULEB Eirolīgas labāko treneri, saņemot bijušā Rīgas ASK trenera Aleksandra Gomeļska vārdā nosaukto balvu. Trīs reizes viņš kolēģu balsojumā atzīts par labāko treneri Vienotajā līgā.

Itudis pirms darba CSKA vienu sezonu strādāja Turcijas komandā Bandirmas "Banvit". Pirms tam viņš 13 sezonas bija Atēnu "Panathinaikos" galvenā trenera Žeļko Obradoviča asistents, šajā laikā tiekot pie pieciem Eirolīgas tituliem, 11 Grieķijas čempiontituliem un septiņām valsts kausa trofejām.

"Fenerbahce" pēc Pasaules kausa finālturnīra noslēdza vienošanos ar Artūru Žagaru uz trīs sezonām, bet šosezon viņš tika izīrēts Lietuvas klubam Viļņas "Wolves", kura rindās viņš iedzīvojās ceļgala savainojumā.