foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
Kjellīni liek punktu futbolista karjerai
Itāļu futbolists Džordžo Kjellīni.
Futbols
2023. gada 12. decembris, 21:05

Kjellīni liek punktu futbolista karjerai

Jauns.lv/LETA

Itāļu futbolists Džordžo Kjellīni nolēmis likt punktu profesionāla futbolista karjerai, otrdien sociālajos tīklos pavēstīja bijušais Itālijas izlases kapteinis.

39 gadus vecais aizsargs pēdējo pusotru sezonu pavadīja "Los Angeles" vienībā, ar kuru kopā pērn izcīnīja MLS Kausu un sasniedza CONCACAF Čempionu līgas finālu, bet šosezon piedzīvoja zaudējumu izšķirošajā MLS Kausa mačā.

Kjellīni pirms došanās otrpus okeānam pārstāvēja Itālijas klubu Turīnas "Juventus", ar kuru kopš 2004.gada viņš kļuva par deviņkārtēju Itālijas čempionu, piecreiz uzvarēja Itālijas kausā un divreiz spēlēja UEFA Čempionu līgas finālā. 2007.gadā viņš palīdzēja Turīnas komandai atgriezties augstākajā līgā pēc tam, kad tā tika izslēgta no A sērijas par spēļu rezultātu ietekmēšanu.

Profesionāļa gaitas Kjellīni sāka "Livorno" komandā un karjeras laikā spēlēja arī Florences "Fiorentina" komandā.

Pagājušā gada aprīlī Kjellīni arī pavēstīja, ka noslēdz karjeru Itālijas izlasē. Viņš kopā ar valstsvienību triumfēja Eiropas čempionātā 2021.gadā, tika arī līdz finālam 2012.gada Eiropas meistarsacīkstēs, finišēja trešajā vietā 2004.gada olimpiskajās spēlēs Atēnās un ieņēma trešo vietu 2020./2021.gada UEFA Nāciju līgā.