foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
Dāvja Bertāna komandas biedrs Gildžess-Aleksandrs atzīts par Kanādas gada labāko sportistu
Šejs Gildžess-Aleksandrs.
Basketbols
2023. gada 11. decembris, 23:46

Dāvja Bertāna komandas biedrs Gildžess-Aleksandrs atzīts par Kanādas gada labāko sportistu

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolista Dāvja Bertāna komandas biedrs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Oklahomasitijas "Thunder" Šejs Gildžess-Aleksandrs ir atzīts par Kanādas gada labāko sportistu un saņems Ziemeļu zvaigznes balvu, pirmdien ziņo Kanādas tīmekļa vietne "Sportsnet.ca".

Pagājušās sezonas NBA simboliskā piecinieka dalībnieks, kurš "Thunder" rindās vidēji mačā guva 31,4 punktus, Kanādas izlasei palīdzēja izcīnīt trešo vietu Pasaules kausā un tika ievēlēts turnīra simboliskajā izlasē.

Kanāda nekad iepriekš medaļas Pasaules kausā nebija izcīnījusi. Turklāt iegūta tika arī olimpiskā ceļazīme, spēlēm kvalificējoties pēc 24 gadu pārtraukuma.

Arī 2023./2024.gada sezonu basketbolists ir sācis atzīstami, ar vidēji spēlē gūtiem 30,5 punktiem ierindojoties sestajā vietā NBA, bet "Thunder" komanda Rietumu konferencē ieņem otro vietu.

Gildžess-Aleksandrs ir kļuvis par otro basketbolistu, kurš saņem kopš 1936.gada pasniegto balvu. Pirmais 2005.gadā bija Stīvs Nešs.

Finālistu vidū bija arī peldētāja Samere Makintoša, golfa spēlētājs Niks Teilors, hokeja zvaigzne Konors Makdeivids un vesera metēja Kemrina Rodžersa.

Visbiežāk balvu saņēmis leģendārais hokejists Veins Greckis. Viņš ir ticis atzīts par labāko Kanādas sportistu četras reizes.

Toronto laikraksta "The Toronto Star" balvu piešķir pēc Kanādas sporta žurnālistu balsojuma.