foto: EPA/Scanpix
"Girona" viesos pieveic titulēto "Barcelona" kļūst par "La Liga" līderi
"Girona" futbolisti priecājas par uzvaru pār "Barcelona".
Futbols
2023. gada 11. decembris, 13:17

"Girona" viesos pieveic titulēto "Barcelona" kļūst par "La Liga" līderi

Jauns.lv/LETA

Spānijas futbola čempionāta 16.kārtas spēlē "Girona" ar 4:2 (2:1) viesos pieveica "Barcelona" un izvirzījās "La Liga" kopvērtējuma pirmajā vietā.

Žironas klubs izbraukumā vadībā izvirzījās jau 12.minūtē, kad precīzs bija ukrainis Artjoms Dovbiks. Septiņas minūtes vēlāk Polijas izlases līderis Roberts Levandovskis panāca izlīdzinājumu, tomēr pirmo puslaiku savā labā noslēdza "Girona" - 40.minūtē trāpīgs sities padevās Migelam Gutjeresam.

Spēles 80.minūtē Valērī Fernandess panāca jau 3:1 viesu labā, uz ko ar gūtiem vārtiem kompensācijas laika otrajā minūtē spēja atbildēt mājinieku pussargs Ilkajs Gindogans. Punktu mačam ar precīzu sitienu piecas minūtes vēlāk pielika urugvajiešu veterāns Kristians Stuani, panākot 4:2 viesu labā.

Citā svētdienas mačā Madrides "Atletico" ar 2:1 (2:0) savā laukumā pieveica "Almeria", bet "Cadiz" mājās spēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar "Osasuna".

Madridiešu labā vārtus guva Alvaro Morata un Anhels Korea, kamēr "Almeria" rindās precīzs bija Leu Baptištau. Savukārt "Cadiz" sastāvā izcēlās Rohers Marti, bet "Osasuna" vienīgos vārtus guva Ante Budimirs.

Spānijas čempionāta kopvērtējumā pēc 16 kārtām "Girona" kontā ir 41 punkts, bet otrajā vietā ar 39 punktiem atrodas Madrides "Real". Madrides "Atletico" ar 34 punktiem 15 mačos ir trešā, tikpat punktus 16 mačos iekrājot "Barcelona", kas noslēdz labāko četrinieku.