foto: REUTERS/SCANPIX
"Palmeiras" futbolisti otro gadu pēc kārtas kļūst par Brazīlijas čempioniem; leģendārā "Santos" pirmo reizi pamet virslīgu
"Palmeiras" futbolisti par Brazīlijas čempioniem kļuvuši devīto reizi.
Futbols
2023. gada 7. decembris, 10:55

"Palmeiras" futbolisti otro gadu pēc kārtas kļūst par Brazīlijas čempioniem; leģendārā "Santos" pirmo reizi pamet virslīgu

Jauns.lv/LETA

Sanpaulu "Palmeiras" futbolisti trešdien pēdējās kārtas spēlē nodrošināja Brazīlijas čempiontitulu, kamēr slavenā "Santos" vienība pirmo reizi zaudēja vietu augstākajā līgā.

"Palmeiras" komandai titula nodrošināšanai pietika ar neizšķirtu viesos pret Belu Orizonti "Cruzeiro", mačam noslēdzoties ar rezultātu 1:1 (1:0).

Viesus 22. minūtē vadībā izvirzīja 17 gadus vecais uzbrucējs Endriks, kurš nākamajā vasarā sasniedzot pilngadību, pievienosies Madrides "Real". Deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām Nikāu panāca 1:1, taču tas neliedza viesiem kļūt par čempioniem.

"Palmeiras" par Brazīlijas čempioni kļuvusi 12 reizes un pēdējos divus gadus pēc kārtas. Kopš 2020. gada komandu vada portugālis Abels Ferreira, kurš ar Sanpaulu vienību izcīnījis deviņas trofejas.

Čempionāta noslēgumā "Palmeiras" par diviem punktiem apsteidza Portualegri "Gremio" komandu, bet par četriem bija priekšā Belu Orizonti "Atletico Mineiro" un Riodežaneiro "Flamengo".

"Santos" pēdējā kārtā mājās ar rezultātu 1:2 (0:1) zaudēja "Fortaleza" komandai un sezonu noslēdza 17. vietā starp 20 vienībām. Pēdējās četras komandas pameta augstāko līgu.

Pasaules futbola leģendas Pelē savulaik pārstāvētā "Santos" komanda ir astoņkārtēja Brazīlijas čempione, pēdējo titulu izcīnot 2004. gadā.