foto: AP/Scanpix
Brinjone izcīna otro uzvaru pēc kārtas Pasaules kausa sacensībās milzu slalomā
Itāliete divu braucienu summā par 0,21 sekundi apsteidza Slovākijas pārstāvi Petru Vlhovu.
Citi sporta veidi
2023. gada 3. decembris, 23:47

Brinjone izcīna otro uzvaru pēc kārtas Pasaules kausa sacensībās milzu slalomā

Jauns.lv/LETA

Itālijas sportiste Federika Brinjone nedēļas nogalē Pasaules kausa sacensībās milzu slalomā izcīnīja divas uzvaras pēc kārtas.

Sestdien Brinjone pēc pirmā brauciena bija līdere un otrajā braucienā sasniedza tikai trešo labāko rezultātu, kas viņai neliedza svinēt pirmo uzvaru šajā sezonā.

Itāliete divu braucienu summā par 0,21 sekundi apsteidza Slovākijas pārstāvi Petru Vlhovu, kurai otrajā braucienā padevās labākais finiša laiks, kamēr titulētā ASV kalnu slēpotāja Mikeila Šifrina piekāpās itālietei 0,29 sekundes un bija trešā.
 
Savukārt svētdien Brinjone pēc pirmā brauciena bija sestajā vietā un atpalika no līderes Vlhovas 1,22 sekundes, taču veiksmīgs otrais brauciens, kas noritēja vējainos laikapstākļos un krītot sniegam, ļāva viņam tikt pie otrā panākuma divās dienās.

Abu braucienu summā Brinjone par 0,33 sekundēm apsteidza Šveices sportisti Laru Gūtu-Berami, bet trešo vietu vēlreiz izcīnīja Šifrina, šoreiz zaudējot itālietei 0,39 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 470 punktiem ir Šifrina, kamēr milzu slalomā pirmo vietu ar 325 punktiem ieņem Guta-Berami.