foto: ZUMAPRESS.com
VIDEO: vai šīs sezonas skaistākā izspēle Eiropas basketbolā jau pieredzēta?
Vensāna Purjē radošums laukumā atmaksājās ar ļoti iespaidīgu epizodi.
Basketbols
2023. gada 29. novembris, 17:10

VIDEO: vai šīs sezonas skaistākā izspēle Eiropas basketbolā jau pieredzēta?

Jauns.lv

ULEB Eirolīgas pārceltajā mačā starp turnīra līdervienību Madrides “Real” un Telavivas “Maccabi” daudz intrigas nebija, bet par vienu no epizodēm vēl runās un sajūsmināsies ilgi.

Spēles ceturtajā ceturtdaļā, kad mača liktenis jau bija pilnībā izšķirts, karaliskais Madrides klubs varēja izbaudīt basketbolu pēc pilnas programmas. Vienā no epizodēm Francijas izlases centrs Vensāns Purjē saņēmis piespēli no horvāta Mario Hezonjas nekavējoties piespēlēja, dodot bumbu starp savām kājām, spāņu veterānam Serhio Rodrigesam, kurš devās uz grozu. Purjē pēc piespēles nepalika uz vietas, bet ierāvās soda laukumā, kur saņēma no Rodriges efektīgu piespēli virs stīpas un ar spēku trieca bumbu grozā no augšās.

Belgradā notikušajā mačā “Real” izcīnīja graujošu uzvaru ar 99:70. Spāņu kluba rindās rezultatīvākais ar 19 punktiem bija kaboverdiešu centrs Valters Tavarešs, kamēr “Maccabi” labā 16 punkti Spāniju pārstāvošajam amerikāņu saspēles vadītājam Lorenzo Braunam.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā Madrides “Real” ar desmit uzvarām desmit mačos ieņem pārliecinošu pirmo vietu, kamēr “Maccabi” ar piecām uzvarām piecās spēlēs nokrituši uz 10 pozīciju, tiesa, tāda pati bilance ir ar septītajā vietā esošajai Vitorijas “Baskonia”. Latvijas izlases trenera Lukas Banki vadītā Boloņas “Virtus” ar septiņiem panākumiem desmit mačos ieņem trešo vietu, kamēr vienīgā mūsu basketbolista šosezon šajās sacensībās Rolanda Šmita Kauņas “Žalgiris” ar četrām uzvarām desmit spēlēs ieņem 14. pozīciju.

Karadarbības dēļ Izraēlas spēcīgākais klubs savas mājas spēles aizvada Belgradā, turklāt drošības apsvērumu dēļ bez skatītājiem.