foto: action press/ Vida Press
WTA un ATP nesodīs paraugturnīrā Krievijā startējošos tenisistus
Turnīra dalībnieku vidū būs arī argentīnietis Roberto Bautista-Aguts.
Citi sporta veidi
2023. gada 29. novembris, 16:26

WTA un ATP nesodīs paraugturnīrā Krievijā startējošos tenisistus

Jauns.lv/LETA

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) un Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) nesodīs tenisistus, kuri decembra sākumā piedalīsies paraugturnīrā Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā, ziņo tīmekļa vietne "Insidethegames.biz".

"Northern Palmyra Trophies" paraugturnīrs, kurā tenisisti sacentīsies komandās, Sanktpēterburgā paredzēts no 1. līdz 3. decembrim un tā galvenais atbalstītājas ir Krievijas valsts dabasgāzes gigants "Gazprom".

Turnīra organizētājiem izdevies piesaistīt vairākus tenisistus, kuri atrodami gan sieviešu, gan vīriešu pasaules ranga pirmajā simtā, taču WTA un ATP norādīja, ka šiem sportistiem netiks piemērotas nekādas sankcijas.

Abas organizācijas paziņojumos izcēla, ka starpsezonā tenisisti var brīvi izvēlēties, kuros turnīros piedalīties, par to nesaņemot nekādas sankcijas no WTA vai ATP.

Turnīrā plāno piedalīties krievi Karens Hačanovs (ATP 15.) un Aleksandrs Ševčenko (ATP 49.), Kazahstānas tenisists Aleksandrs Bubļiks (ATP 32.), spānis Roberto Bautista-Aguts (ATP 57.), Adrjēns Mannarino no Francijas (ATP 22.) un serbi Dušans Lajovičs (ATP 46.) un Laslo Džere (ATP 33.).

Tiek vēstīts, ka turnīra organizētāji ļoti vēlējušies dalībai turnīrā pierunāt arī spāni Rafaelu Nadalu, taču viņš atteicies, minot ilgstošu atlabšanu no savainojuma.

Savukārt starp sievietēm turnīrā startēs Krievijas tenisistes Veronika Kudermetova (WTA 19.) un Anastasija Potapova (WTA 28.), itāliete Jasmīne Paolīni (WTA 30.), kā arī Kazahstānas pārstāve Jūlija Putinceva (WTA 68.), kura savulaik sasniedza ceturtdaļfinālus Francijas un ASV atklātajos čempionātos.

Kopš Krievijas uzsāktā kara Ukrainas teritorijā Krievijas un Baltkrievijas tenisisti WTA un ATP turnīros startē kā neitrālie atlēti, kā arī abās agresorvalstīs netiek aizvadīti WTA vai ATP organizēti turnīri.