foto: AFP/Scanpix
Olimpiskie čempioni 3x3 basketbolā uzzinājuši, kur notiks kvalifikācija uz Parīzes spēlēm
Pirmie un vienīgie olimpiskie čempioni 3x3 basketbolā (no kreisās) Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Pauls Lasmanis un Nauris Miezis. Pagaidām uz lielas jautājuma zīmes, kādā sastāvā Latvija dosies uz olimpisko kvalifikāciju.
Basketbols
2023. gada 29. novembris, 16:12

Olimpiskie čempioni 3x3 basketbolā uzzinājuši, kur notiks kvalifikācija uz Parīzes spēlēm

Jauns.lv/LETA

Viens no trijiem 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu 3x3 basketbola kvalifikācijas turnīriem norisināsies Japānas pilsētā Ucunomijā, bet vēl vienu turnīru uzņems Ungārijas pilsēta Debrecena, trešdien pavēstīja Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA).

Kvalifikācijas turnīrs Ucunomijā norisināsies no 3. līdz 5.maijam un tajā tiks izspēlēta viena ceļazīme uz Parīzes olimpiskajām spēlēm, kamēr Debrecena uzņems turnīru no 23. līdz 26. maijam un tajā izlases cīnīsies par trijām ceļazīmēm.

Savukārt trešā kvalifikācijas turnīra, kurā tiks izspēlēta vēl viena ceļazīme uz Parīzes olimpiskajām spēlēm, norises vieta vēl netika nosaukta. Latvijas vīriešu izlase varēs startēt visos trijos kvalifikācijas turnīros.

Paredzēts, ka Parīzes olimpiskajās spēlēs 3x3 basketbola turnīros abos dzimumos sacentīsies pa astoņām izlasēm, tāpēc kvalifikācijas turnīros tiks noskaidrotas vēl pa piecām sieviešu un vīriešu valstsvienības, kas sacentīsies Parīzē. 3x3 basketbola turnīri Parīzes olimpiskajās spēlēs norisināsies no 30. jūlija līdz 5. augustam.

Novembra sākumā, pateicoties augstajām vietām pasaules rangā, pie ceļazīmes vīriešu konkurencē tika Serbija, kas šovasar triumfēja Pasaules kausā, Pasaules kausa sudraba medaļniece ASV un Ķīna. Sieviešu turnīrā dalību nodrošinājušas Ķīna, Francija un ASV.

2021.gadā Tokijas olimpiskajās spēlēs par pirmo olimpisko čempioni 3x3 basketbolā kļuva Latvijas izlase, kuras rindās spēlēja Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars.