foto: AFP/Scanpix
Fani piespiež atkāpties Bulgārijas Futbola federācijas prezidentu
Policijas un futbola fanu sadursmes Sofijas ielās
Futbols
2023. gada 27. novembris, 17:34

Fani piespiež atkāpties Bulgārijas Futbola federācijas prezidentu

Jauns.lv/LETA

Pēc futbola fanu ilgstošajiem protestiem pret Bulgārijas Futbola federācijas (BFU) vadību no amata atkāpies organizācijas prezidents Boriss Mihailovs. Jaunais prezidents tiks ievēlēts nākamajā gadā gaidāmajā kongresā.

Pēdējās nedēļās protestos piedalījušies vairāki tūkstoši futbola līdzjutēju, kuri pieprasīja Mihailova atkāpšanas no amata. Protesti savu kulmināciju sasniedza pēc tam, kad BFU lūdza Eiropas Futbola federāciju asociāciju (UEFA) likt aizvadīt Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēli ar Ungāriju aiz slēgtām durvīm.

Spiedienu uz Mihailovu izdarīja arī Bulgārijas premjerministrs Nikolajs Denkovs, kurš vēstulē Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidentam Džanni Infantino aicināja izmantot savas pilnvaras un atstādināt BFU prezidentu no amata.

Pirmdien Mihailovs noraidīja apgalvojumus, ka atkāpies futbola klubu aicinājuma rezultātā, uzsverot, ka to darījis, lai visus nomierinātu.

Tāpat Mihailovs atteicās komentēt medijos izskanējušo informāciju, ka prokuratūra BFU darbībā izmeklējot iespējamas kriminālas darbības, kas saistītas ar publisko līdzekļu izsaimniekošanu un dalību pretlikumīgās likmju izdarīšanas shēmās.

Mihailovs pirmo reizi amatā tika ievēlēts 2005.gadā, gadu pēc tam, kad Bulgārijas izlase pēdējo reizi spēlēja kādā no lielajiem finālturnīriem - 2004.gada Eiropas čempionātā.

Bijušais vārtsargs Mihailovs Bulgārijas izlases sastāvā aizvadīja 102 spēles, 1994.gadā palīdzot bulgāriem sasniegt Pasaules kausa pusfinālu.