foto: Valancic/Sportida/SIPA
Lielais basketbols pie kaimiņiem! Lietuva un Somija 2027.gadā rīkos Eiropas basketbola čempionātu sievietēm
Pašreizējā Eiropas čempione basketbolā ir Beļģija, kas finālā pieveica Spāniju
Basketbols
2023. gada 24. novembris, 19:59

Lielais basketbols pie kaimiņiem! Lietuva un Somija 2027.gadā rīkos Eiropas basketbola čempionātu sievietēm

Jauns.lv/LETA

Lietuva un Somija rīkos 2027.gada Eiropas basketbola čempionātu sievietēm, piektdien paziņoja Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas nodaļa. Gan Somija, gan Lietuva gatavojas pirmo reizi uzņemt šāda ranga sacensības, turnīram notiekot Lietuvas pilsētās Klaipēdā un Viļņā, kā arī Somijas pilsētā Espo.

"Abas šīs valstis ir neticami mīl basketbolu un ir pierādījušas sevi kā izcilas sacensību rīkotājs. Sieviešu basketbols Somijā un Lietuvā iet uz augšu, un esmu pārliecināts, ka pasākums dos vēl vairāk pozitīvu impulsu," saka FIBA Eiropas nodaļas prezidents spānis Horhe Garvahosa.

Somija kontinenta čempionātā ir piedalījusies piecas reizes, pēdējo reizi 1987.gadā, bet Lietuva ir spēlējusi 11 turnīros, 1997.gadā svinot uzvaru.

Tomēr FIBA Eiropas nodaļas valde paredz arī iespēju, ka abām valstīm turnīra rīkošanā varētu pievienoties vēl viena vai divas valstis, "lai nodrošinātu, ka 2027.gada čempionāts notiek, cik iespējams, labi".

"Somijas un Lietuvas iesniegtie piedāvājumi bija ļoti spēcīgi, ar modernām arēnām Espo, Klaipēdā un Viļņā, kvalitatīvām viesnīcām visās trīs pilsētās un visu nepieciešamo infrastruktūru, lai pasākums būtu visaugstākajā līmenī," saka FIBA Eiropas nodaļas izpilddirektors Kamils Novāks.

Viņš skaidro, ka, ņemot vērā vairāku turnīru rīkotāju pieredzi citās FIBA sacensībās un pozitīvajām atsauksmēm pēc Eiropas čempionāta sievietēm 2025.gada rīkotāju piešķiršanas, kad Eiropas meistarsacīkstes sievietēm pirmoreiz rīkos četras valstis (Čehija, Vācija, Grieķija un Itālija), FIBA Eiropas nodaļas valde turpinās izskatīt iespējamos kandidātus sacensību rīkotāju pulka paplašināšanai.

Pēdējie trīs Eiropas čempionāti sievietēm tika organizēti divās valstīs, 2019.gadā sacensības uzņemot Latvijai un Serbijai, divus gadus vēlāk - Francijai un Spānijai, bet šogad - Izraēlai un Slovēnijai.

41.Eiropas meistarsacīkstes sievietēm 2027.gadā notiks no 16. līdz 27.jūnijam.