Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"Prometey" sporta direktors paskaidro, kāpēc komandā nav latviešu basketbolistu
foto: Edijs Pālens/LETA
Basketbola kluba "Prometey" sporta direktors Broņislavs Vavžinčuks.
Basketbols

"Prometey" sporta direktors paskaidro, kāpēc komandā nav latviešu basketbolistu

Jauns.lv/LETA

Rīgā bāzētais Ukrainas klubs Slobožanskas "Prometey", veidojot sastāvu, cenšas saglabāt komandas ukrainisko identitāti, intervijā aģentūrai LETA atzina "Prometey" sporta direktors Broņislavs Vavžinčuks.

"Prometey" sporta direktors paskaidro, kāpēc koman...

"Prometey", kas spēlē gan Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā, gan ULEB Eirokausā, daļu sastāva veido ukraiņi, kuri arī ir aizvadījuši mačus Ukrainas valstsvienības rindās. 

"Nevēlamies pazaudēt šo ukrainisko komandas identitāti. Pirms parakstam līgumu ar kādu spēlētāju, viņam noteikti ir jābūt lietas kursā par politisko situāciju Ukrainā un to, cik tas ir svarīgi ukraiņu spēlētājiem, un to, kā savā veidā tas viņiem dod arī papildu motivāciju," teica Vavžinčuks.

"Noteikti nevēlamies šo komandu padarīt pārbagātu ar leģionāriem, tieši tāpēc arī spēlēs, kad notiek spēlētāju izsaukšana, visi dodas laukumā ar Ukrainas karogiem uz pleciem," viņš turpināja, atklājot, ka klubs arī cenšas izglītot ārzemju spēlētājus par Ukrainas teritorijā notiekošo karadarbību.

Viņš arī norādīja, ka tas būtu pašsaprotams gājiens no kluba puses piesaistīt arī kādu latviešu basketbolistu, taču šobrīd spēlētāji, kuri interesēja "Prometey", izvēlējušies spēlēt klubos no spēcīgākām Eiropas līgām.

"Nevaram vienkārši noslēgt līgumu ar jebkuru latviešu spēlētāju, jo, ja viņš spēlēs desmit vai 15 minūtes, tad varēsim savākt līdzjutējus arī no Latvijas uz vienu vai divām spēlēm, taču ne ilgtermiņā, un tas noteikti nav mūsu mērķis," skaidroja Vavžinčuks.

"Joprojām apsveram piesaistīt kādu vietējo spēlētāju, taču vienmēr ir jāpieņem tādi lēmumi, kas pozitīvi ietekmētu komandas sniegumu laukumā. Ja paliksim šeit arī nākamajā sezonā, tad noteikti vēlreiz izskatīsim visas iespējas," viņš piebilda.