foto: AP/Scanpix
Pēc iekļūšanas Eiroopas čempionāta finālturnīrā pārāk liela spiediena dēļ atkāpjas Čehijas izlases treneris
Jaroslavs Šilhavijs nolēmis pamest Čehijas futbola izlases galvenā trenera amatu.
Futbols
2023. gada 21. novembris, 12:48

Pēc iekļūšanas Eiroopas čempionāta finālturnīrā pārāk liela spiediena dēļ atkāpjas Čehijas izlases treneris

Jauns.lv/LETA

Pēc kvalificēšanās 2024.gada Eiropas čempionāta finālturnīram futbolā no amata atkāpies Čehijas vīriešu izlases galvenais treneris Jaroslavs Šilhavijs, pirmdien apstiprināja Čehijas Futbola asociācija (FAČR).

Čehijas futbolisti pirmdien Eiropas čempionāta kvalifikācijas noslēdzošajā mačā ar 3:0 (1:0) savā laukumā pārspēja Moldovas valstsvienību un ar 15 punktiem astoņās spēlēs ieņēma otro vietu E apakšgrupā, kvalificējoties nākamā gada finālturnīram.

"Lai arī esam laimīgi, jau pirms spēles vienojāmies [ar FAČR], ka darbu neturpināšu," federācijas paziņojumā citēts Šilhavijs. "Spiediens bija pārāk liels un dažkārt nesapratu kādēļ. Arī tas bija viens no iemesliem lēmuma pieņemšanā."

62 gadus vecais speciālists darbu ar Čehijas izlasi uzsāka 2018. gadā, bet viņa līgums būtu noslēdzies mēneša beigās.

Iepriekšējā Eiropas čempionātā Šilhavija vadībā Čehijas izlase aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, bet nespēja kvalificēties 2022. gada Pasaules kausa finālturnīram.

Pirms kļūšanas par valstsvienības galveno treneri speciālists strādāja ar pašmāju klubiem no Prāgas - "Slavia", "Dukla" un "Sparta", Jabloņecas "Baumit", Liberecas "Slovan" un Česke Budejovices "Dinamo". No 2001. līdz 2009. gadam Čehijas izlasē viņš darbojās kā viens no galvenā trenera palīgiem.

Bijušais aizsargs Šilhavijs pats 1990. un 1991. gadā pārstāvēja Čehoslovākijas izlasi kā futbolists, laukumā dodoties četros mačos.