foto: Dave Shopland/Shutterstock/ Vida Press
Leģendārais futbola vārtsargs Čehs pievienojies Lielbritānijas hokeja virslīgas klubam
41 gadu vecais Petrs Čehs arī savā hokeja vārtsarga karjerā turpina kāpt uz augšu.
Hokejs
2023. gada 16. novembris, 11:48

Leģendārais futbola vārtsargs Čehs pievienojies Lielbritānijas hokeja virslīgas klubam

Jauns.lv/LETA

Bijušais čehu futbola vārtsargs Petrs Čehs, kurš savulaik aizvadījis 15 sezonas Anglijas futbola premjerlīgā, pievienojies Lielbritānijas hokeja līgas (EIHL) klubam Belfāstas "Giants".

41 gadu veco vārtsargu "Giants" vienībai izīrē Oksfordas "Stars", kas spēlē pēc spēka trešajā Anglijas līgā Nacionālajā ledus hokeja līgā (NIHL). Belfāstas vienība piesaistījusi Čehu, lai tiktu galā ar iztrūkumiem sastāvā.

Čehs futbolista karjeru sāka Čehijā, bet 2002. gadā pievienojās Francijas klubam "Stade Rennais". Laikā no 2004. līdz 2015. gadam viņš pārstāvēja Londonas "Chelsea", bet pēc tam līdz 2019. gadam spēlēja Londonas "Arsenal", kura rindās arī noslēdza karjeru. Čehijas izlases kreklā Čehs sargāja vārtus 124 cīņās.

Īsi pēc futbolista karjeras noslēgšanas viņš jau 2019. gadā pievērsās hokejam, iemēģinot spēkus vārtsarga pozīcijā amatieru līgā. Viņš pievienojās ceturtās divīzijas komandai Gilfordas "Phoenix", kurā spēlēja divas sezonas, bet pēc tam pārcēlās uz NIHL klubu Čelmsfordas "Chieftains".

Šosezon Čehs "Stars" vārtus sargāja sešos mačos, kuros vidēji ielaida 5,17 ripas un atvairīja 90% metienu.

"Giants", kas pagājušajā sezonā uzvarēja EIHL, ar desmit punktiem deviņos mačos turnīra tabulā ierindojas piektajā pozīcijā.