foto: ddp/Sven Simon / Vida Press
Seškārtējais futbola čempions aicina sportistus doties prom no Krievijas
Vasilijs Berezuckis 2016. gadā.
Futbols
2023. gada 14. novembris, 22:38

Seškārtējais futbola čempions aicina sportistus doties prom no Krievijas

Jauns.lv

Bijušais Maskavas CSKA un Krievijas izlases aizsargs Vasilijs Berezuckis aicinājis Krievijas sportistus doties uz ārzemēm savas karjeras attīstībai. Intervijā žurnālista Nobela Arustamjana "YouTube" kanālā viņš atzina, ka tikai tā viņi varēs attīstīties kā atlēti.

"Ja vienkārši pelna naudu, tad var palikt," norādīja Berezuckis. Viņš piebilda, ka šis padoms skar ne tikai futbolistus, bet arī visus Krievijas sportistus.

"Un nav svarīgi par kuru valsti, nav svarīgi zem kāda karoga. Viņš tam veltīja 15, 20 gadus. Arī tagad viņam saka - tu nevari uzstāties Eiropas turnīros, tu nevari to, nevari to. Jābrauc jebkur, ja tāda iespēja ir," uzskata bijušais CSKA futbolists.

Berezuckis, 41 gadu vecais seškārtējais Krievijas čempions un daudzu citu titulu ieguvējs, lielāko daļu savas profesionālās karjeras pavadījis CSKA. Pēc spēlētāja karjeras beigām viņš strādājis par treneri Nīderlandes klubā "Vitesse" un Krievijas komandās CSKA un "Krasnodar". Pašlaik viņš dzīvo Spānijā, vēsta "The Moscow Times".

Iepriekš Krievijas izlases galvenais treneris Valērijs Karpins arī aicināja Krievijas futbolistus pamest Krievijas Premjerlīgu savas spēles līmeņa celšanai.

Septembrī Karpins uzsvēra, ka Krievijas futbolistu aizbraukšana uz ārzemēm varētu veicināt pašu spēlētāju līmeņa celšanos un, galarezultātā, Krievijas izlases nostiprināšanos. Viņš par piemēru minēja Horvātijas izlasi, kur lielākā daļa spēlētāju ir spēcīgākajās Eiropas līgās, kas sekmēja komandas panākumus pēdējos divos pasaules čempionātos.

Krievijas klubi un izlases uz laiku tika atstādināti no starptautiskajām sacensībām 2022. gada februārī Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ.