foto: Jeppe Gustafsson/Shutterstock/ Vida Press
52 gadu vecumā miris ilggadējais Čehijas hokeja izlases vārtsargs Čehmāneks
Kādreizējais Čehijas izlases vārtsargs Romans Čehmāneks
Hokejs
2023. gada 13. novembris, 12:53

52 gadu vecumā miris ilggadējais Čehijas hokeja izlases vārtsargs Čehmāneks

Jauns.lv/LETA

Svētdien 52 gadu vecumā miris godalgotais Čehijas izlases vārtsargs Romans Čehmāneks, vēsta Čehijas mediji.

Par Čehmāneka nāves apstākļiem sīkāka informācija pagaidām nav izpausta. Kā vēsta Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF), vārtsargs bija plānojis ar draugiem spēlēt hokeju, bet plānus mainīju, jo sajuties nevesels. Vēlāk viņā dēls atrada slaveno sportistu savās mājās mirušu. Nāves iemesli tiek izmeklēti, tomēr sākotnējā informācija liecina, ka pašnāvības vai vardarbīgas nāves pazīmes nav konstatētas.

Čehmāneks 1998. gadā kļuva par Nagano olimpisko spēļu čempionu turnīrā, kurā izlases vārtus sargāja Dominiks Hašeks. Pasaules čempionātos viņš izcīnīja divas zelta un vienu bronzas medaļu.

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Čehmāneks 2002./2003.gada sezonā kopā ar komandas biedru Filadelfijas "Flyers" rindās Robertu Ešu saņēma Viljama Dženingsa vārdā nosaukto balvu kā vismazāk vārtus ielaidušie vārtsargi.

NHL čehs pārstāvēja arī Losandželosas "Kings" komandu, taču viņa karjera pasaulē spēcīgākajā līgā pārtrūka līdz ar 2004./2005. gada sezonas lokautu. NHL Čehmāneks četrās sezonās 212 mačos vidēji ielaida 2,08 ripas un atvairīja 91,9% metienu.

Hokejista karjeru, kuras laikā Čehmāneks spēlēja arī Čehijā, Zviedrijā un Vācijā, viņš noslēdza 2009. gadā Tršinecas "Ocelārži" kreklā. Dzimtenē Čehmāneks izcīnīja sešus valsts čempiontitulus.