foto: Edijs Pālens/LETA
Krastenbergs karjeru turpinās Austrijā
Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Renārs Krastenbergs.
Hokejs
2023. gada 10. novembris, 17:27

Krastenbergs karjeru turpinās Austrijā

Jauns.lv/LETA

Latvijas izlases uzbrucējs Renārs Krastenbergs turpmāk spēlēs Starptautiskās Centrāleiropas (ICE) Hokeja līgas klubā Grācas "99ers", piektdien paziņoja klubs.

Klubs, kurš šobrīd līgā ir pēdējā vietā, ir veicis izmaiņas sastāvā, šķiroties no zviedru aizsarga Ludviga Jardeskūga un amerikāņu uzbrucēja Krisa Dodero, taču pagarinot līgumu līdz sezonas beigām ar slovēņu aizsargu Blažu Gregorcu un parakstot līgumu ar Krastenbergu.

Klubs uzsver, ka līgā jau spēlējušais 24 gadus vecais Krastenbergs var spēlēt gan centra, gan kreisā uzbrucēja pozīcijās, lai gan pēdējā laikā galvenokārt tiek izmantots malējā uzbrucēja postenī.

Šosezon latvietis, noslēdzot mēneša līgumu un aizvietojot savainotu hokejistu, Šveices pēc spēka otrās līgas komandas "La Chaux-de-Fonds" rindās 11 spēlēs atzīmējās ar sešiem gūtiem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm, taču Šveices klubs no Krastenberga atteicās ierobežotā budžeta dēļ.

Iepriekšējo sezonu Krastenbergs pavadīja Zviedrijas otrajā līgā, kur pārstāvēja Sēderteljes SK un Stokholmas AIK komandas. Kopā 53 mačos viņš atzīmējās ar astoņiem vārtiem un 19 rezultatīvām piespēlēm.

Maijā Krastenbergs palīdzēja Latvijas izlasei izcīnīt bronzas medaļas pasaules čempionātā. Grācas klubs uzsver, ka arī šobrīd uzbrucējs pārstāv Latvijas izlasi.

Pirms tam jelgavnieks pusotru sezonu pavadīja citā ICE Hokeja līgas Austrijas komandā Villahas SV, uz kuru viņš pārcēlās 2020./2021. gada sezonas vidū, pirms tam pārstāvot Rīgas "Dinamo" un "Mogo". ICE Hokeja līgā Krastenbergs 44 spēlēs ir guvis 19 vārtus un sakrājis 18 rezultatīvas piespēles, bet 12 "play-off" spēlēs viņš ir guvis četrus vārtus un sakrājis astoņas rezultatīvas piespēles.

Pirms tam Krastenbergs divas sezonas pavadīja Ziemeļamerikas hokeja līgas Austrumkrasta Hokeja līgas (ECHL) komandā Vīlingas "Nailers". Hokejistam bija līgums ar Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandu Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", taču Ziemeļamerikas otrajā spēcīgākajā līgā viņš nav spēlējis.