foto: Paula Čurkste/LETA
Vai Latvijā notiks olimpiskais kvalifikācijas turnīrs basketbolā, zināsim novembra beigās
Latvijas basketbola izlase šajā rudenī pārsteidza basketbola pasauli, izcīnot piekto vietu Pasaules kausā.
Basketbols
2023. gada 8. novembris, 15:41

Vai Latvijā notiks olimpiskais kvalifikācijas turnīrs basketbolā, zināsim novembra beigās

Jauns.lv/LETA

Šī mēneša beigās - 27. novembrī - tiks paziņotas četras valstis, kas uzņems 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīra kvalifikācijas sacensības, trešdien atklāja Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA).

Kā zināms, velmi rīkot kvalifikācijas turnīru izteikusi arī Latvija. FIBA gan neziņo, kuras valstis vēl ir pieteikušās uz kvalifikācijas turnīru rīkošanu.

Kopumā pēdējā kvalifikācijā piedalīsies 24 komandas, kas tiks sadalītas un ielozētas grupās pa sešām izlasēm. Olimpiādei kvalificēsies tikai apakšgrupu uzvarētāji.

Olimpiādei bez mājinieces Francijas kvalificējušās arī Dienvidsudāna, Kanāda, ASV, Japāna, Vācija, Serbija un Austrālija. Balstoties uz FIBA pasaules rangu, kas tika atjaunots pēc Pasaules kausa finālturnīra, Latvijai izlozē jābūt pirmajā grozā ar Spāniju, Lietuvu un Slovēniju. Otrajā grozā jābūt Brazīlijai, Itālijai, Grieķijai, Polijai, trešajā - Puertoriko, Melnkalnei, Dominikānas Republikai un Somijai, ceturtajā - Jaunzēlandei, Gruzijai, Meksikai un Libānai, piektajā - Horvātijai, Kotdivuārai, Angolai un Filipīnām, bet sestajā - Ēģiptei, Bahamu salām, Kamerūnai un Bahreinai.

Kvalifikācijas turnīri tiks aizvadīti no 2024. gada 2. līdz 7.jūlijam, bet vīriešu basketbola turnīrs Parīzes olimpiskajās spēlēs norisināsies no 27. jūlija līdz 10. augustam, grupu turnīrus aizvadot Lillē, bet izšķirošās cīņas - Parīzē.