foto: EPA/Scanpix
Švjonteka uzvar sezonas noslēguma turnīrā un atgūst ranga līderpozīciju
Iga Švjonteka.
Citi sporta veidi
2023. gada 7. novembris, 09:57

Švjonteka uzvar sezonas noslēguma turnīrā un atgūst ranga līderpozīciju

Jauns.lv/LETA

Polijas tenisiste Iga Švjonteka pirmdien Meksikā triumfēja Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) sezonas noslēguma turnīrā jeb "WTA Finals" un atgriezās ranga pirmajā vietā.

Polijas tenisiste finālā ar 6-1, 6-0 sagrāva Džesiku Pegulu (WTA 5.) no ASV.

22 gadus vecā Švjonteka "WTA Finals" uzvarēja visos piecos mačos, nezaudēja ne setu un pretiniecēm ļāva uzvarēt vien 20 geimos, kas ir jauns turnīra rekords kopš grupu izspēles formāta ieviešanas 2003. gadā.

Šajā sezonā Švjonteka izcīnīja uzvaras 68 no 79 spēlēm un tika pie sešiem tituliem, tostarp triumfējot Francijas atklātajā čempionātā.

Panākums polietei ļāva atgriezties WTA ranga pirmajā vietā, apsteidzot neatkarīgo sportisti Arinu Sabaļenku, kura par pirmo raketi kļuva pēc uzvaras ASV atklātajā čempionātā septembrī.

Pegula pirmdien varēja kļūt par pirmo tenisisti vēsturē, kura viena turnīra ietvaros uzvarējusi četras labākās pasaules tenisistes. Grupu turnīrā amerikāniete pieveica tā brīža ranga līderi Sabaļenku, grieķieti Mariju Sakari un WTA ceturto numuru Jeļenu Ribakinu no Kazahstānas, bet pusfinālā tika galā ar savu tautieti un dubultspēļu partneri Koko Gofu (WTA 3.).

Tikmēr Švjonteka apakšgrupā apspēlēja Onsu Žabēru (WTA 7.), Gofu un čehieti Markētu Vondroušovu (WTA 6.), bet pusfinālā tika galā ar pasaules pirmo raketi Sabaļenku.

Par turnīra uzvarētājām dubultspēlēs kļuva vāciete Laura Zīgemunde un neitrālā sportiste Vera Zvonarjova, kuras finālā ar 6-4, 6-4 pārspēja amerikānieti Nikoli Melikaru-Martinesu un Ellenu Peresu no Austrālijas.