foto: Nell Redmond-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
Dāvja Bertāna aģents atklāj aizkulises: līgums ar "Thunder" var beigties arī ātrāk
Dāvis Bertāns joprojām tiek uzskatīts par vienu no NBA labākajiem snaiperiem.
Basketbols
2023. gada 29. oktobris, 05:17

Dāvja Bertāna aģents atklāj aizkulises: līgums ar "Thunder" var beigties arī ātrāk

Jauns.lv

Viens no Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības līderiem Dāvis Bertāns savu astoto sezonu Nacionālajā Basketbola asociācijā (NBA) sācis jaunā klubā Oklahomasitijas “Thunder”, taču regulārā turnīra pirmajā spēlē palika starp rezervistiem. Iepriekšējā sezonā neregulāri spēlējušajam snaiperim šogad jāpiedalās vismaz 75 procentos savas komandas spēļu, lai garantētu sešpadsmit miljonus ASV dolāru vērto līguma turpinājumu arī nākamajā sezonā.

"Komandas pozīcija Dāvja gadījumā ir ļoti skaidra. Viss ir viņa paša rokās – iespējas būs, jāmēģina tās izmantot," “Sporta Avīzes” oktobra numurā basketbolista aģents Artūrs Kalnītis skaidroja situāciju ar “latviešu lāzeru”.

Dāvis Bertāns 2020. gada novembrī pēc teicamas sezonas Vašingtonas “Wizards” rindās parakstīja astoņdesmit miljonus ASV dolāru vērtu piecu gadu līgumu, kas vēlāk maiņas darījumos nonāca Dalasas “Mavericks” un šobrīd Oklahomasitijas “Thunder” paspārnē. "Dāvim ir spēlētāja opcija, ar kuru viņš var vienpusēji atkāpties no līguma pēdējā gada, kā arī klubam ir opcija to izdarīt, ja Dāvis nepiedalās vismaz 62 spēlēs šajā sezonā. Tad klubs var līgumu pārtraukt, samaksājot piecu miljonu līguma izbeigšanas maksu," žurnālā nianses skaidroja spēlētāja aģents. Vēl pirms šīs sezonas treniņnometnes sākuma viņš uzsvēra, ka komandas pozīcija Bertāna gadījumā esot skaidra – tai nepieciešams "šūteris", kurš var nākt no rezervistu soliņa un saasināt spēli ar precīziem tālmetieniem: "Kā tas viss izskatīsies dzīvē, to rādīs laiks."

Pārbaudes spēlēs Dāvja loma bija tieši tāda, un četros mačos snaiperis gana labi izmantoja savas iespējas, iemetot 12 punktus pret Sanantonio "Spurs" (4/6 tālmetieni), deviņus punktus pret Šarlotas "Hornets" (2/7) un Detroitas "Pistons" (3/4), kā arī sešus punktus pret Milvoki Bucks (2/4). Tiesa, NBA regulārās sezonas pirmajās divās spēlēs pret Čikāgas “Bulls” un Klīvlendas "Cavaliers" rūjienietis bija viens no diviem spēlētājiem, kurš palika uz soliņa pat "Bulls" mača galotnē, kad pie liela pārsvara "Thunder" treneri sūtīja laukumā teju visus rezervistus.

Jau svētdienas vakarā pēc Latvijas laika "Thunder" pirmā mājas spēle plkst. 21.30, kad tika uzņemta pašreizējā NBA čempionvienība Denveras “Nuggets”. Šo dueli būs iespējams arī tiešraidē vērot kanālā "TV6". “Sporta Avīze” oktobra numurā ieskatījās arī citu Latvijas basketbolistu jaunajā sezonā – vai sekmīgais starts Pasaules kausa izcīņā jau ietekmējis viņu līgumus. Žurnāls joprojām pieejams labākajās preses tirdzniecības vietās.