foto: Paula Čurkste/LETA
Lietuviešu basketbolista rupjība nopietni savaino Robertu Blumbergu
25 gadus vecais Roberts Blumbergs vairākkārt bijis arī Latvijas basketbola izlases kandidātu sarakstā.
Basketbols
2023. gada 11. oktobris, 16:14

Lietuviešu basketbolista rupjība nopietni savaino Robertu Blumbergu

Jauns.lv

Latvijas basketbolists Roberts Blumbergs otrdien ULEB Eirokausa mačā guva potītes traumu, kas pēc sākotnējām prognozēm rādās ļoti nopietna.

Grieķijas komandas Saloniku "Aris" uzbrucējam Blumbergam mačs noslēdzās otrās ceturtdaļas vidū, kad, latvietim izpildot tālmetienu, viņš piezemējās uz Roberta Štelmahera trenētā Panevēžas "Lietkabelis" basketbolista Ģedimina Orelika izvirzītās kājās. Orelika pārkāpums tika traktēts kā nesportiskā piezīme, jo lietuvietis neļāva Blūmbergam piezemēties, pabāžot apakšā savu pēdu.

Oreliks izrādīja sašutumu par piešķirto nesportisko piezīmi, lai gan, pavērojot epizodi atkārtojumā, šaubas par lēmuma pareizumu īsti nerodas.

Blumbergs palika uz zemes ar sāpju grimasēm sejā. Viņš arī pats nespēja izpildīt nopelnītos soda metienus. Savukārt Oreliks kļuva par vienu no mača galvenajiem varoņiem, gūstot 19 punktus un izcīnīt atoņas atlēkušās bumbas, bet mājinieki tika pie panākuma ar 84:74.

foto: Alfredas Pliadis / Alamy/ Vida Press
Ģedimins Oreliks vairākkārt pārstāvējis arī Lietuvas izlasi.

Portāls "Pressaris.gr" vēsta, ka Blumbergam pārbaudes tiks veiktas pēc atgriešanās Salonikos, taču šobrīd izskatoties, ka savainojums ir nopietns. Latvietis nespēja pats saviem spēkiem pārvietoties un tika novietots uz pārvietojamās kušetes. Vēlāk viņš tika nogādāts slimnīcā, bet traumatologa slēdziens pagaidām publiski nav izpausts.

25 gadus vecais Blumbergs nedēļas nogalē sekmīgi debitēja Grieķijas čempionātā, zaudējumā Pirejas "Olympiakos" komandai gūstot 14 punktus.