foto: EPA/Scanpix
32 gadu vecumā karjeru beidz slavenais beļģu futbolists Edens Azārs
Pēdējās sezonās Edens Azārs nespēja tikt pie stabila spēles laika Madrides "Real" komandā.
Futbols
2023. gada 10. oktobris, 14:17

32 gadu vecumā karjeru beidz slavenais beļģu futbolists Edens Azārs

Jauns.lv/LETA

Par profesionāla futbolista karjeras beigām otrdien paziņoja bijušais Beļģijas izlases pussargs Edens Azārs.

"Jāklausa sevi un jāapstājas īstajā brīdī," savā "Instagram" kontā raksta pats futbolists, kurš karjeras pēdējās sezonās cīnījās ar traumām un spēlēja maz. "Pēc 16 gadiem un vairāk nekā 700 mačiem esmu nolēmis beigt karjeru. Man izdevās piepildīt sapni, spēlējot labākajos pasaules stadionos. Man bija lieliski treneri un komandas biedri, kuriem esmu pateicīgs. Viņu man pietrūks."

32 gadus vecais Azārs arī izteica pateicību saviem bijušajiem klubiem "Lille", Londonas "Chelsea", Madrides "Real" un Beļģijas Futbola federācijai par iespēju spēlēt izlasē.

"Īpaši vēlos pateikties savai ģimenei, draugiem un padomdevējiem, kas bija kopā ar mani labos un sliktos laikos," piebilda Azārs. "Visbeidzot, milzīgs paldies maniem faniem, kuri man sekoja un atbalstīja lai kur es arī spēlētu."

Azārs savus spilgtākos gadus futbolā aizvadīja "Chelsea" rindās, kur spēlēja no 2012. līdz 2019. gadam, pēdējā sezonā izcīnot arī Anglijas čempiontitulu.

Pēdējās četras sezonas beļģis spēlēja spāņu grandā Madrides "Real", bet pirms pievienošanās "Chelsea" pārstāvēja franču "Lille".

Laika posmā no 2008. līdz 2022. gadam pussargs Beļģijas izlases rindās aizvadīja 126 spēles un guva 33 vārtus, palīdzot valstsvienībai 2018. gadā izcīnīt Pasaules kausa bronzas godalgas.

Edena Azāra jaunākais brālis Torgans joprojām pārstāv Beļģijas izlasi.