foto: action press/ Vida Press
Verstapens uzvar Kataras "Grand Prix" kvalifikācijā
Nīderlandes autosportists Makss Verstapens.
Sporta zvaigznes
2023. gada 6. oktobris, 22:55

Verstapens uzvar Kataras "Grand Prix" kvalifikācijā

Jauns.lv/LETA

Nīderlandes autosportists Makss Verstapens, kurš jau sestdien var nodrošināt savu trešo Pirmās formulas (F-1) pasaules čempiona titulu, piektdien izcīnīja uzvaru sezonas 17.posma - Kataras "Grand Prix" - kvalifikācijā.

Sestdien sprinta sacīkstē Verstapenam pietiks ar sesto vietu, lai nodrošinātu trešo čempiontitulu pēc kārtas. Šīm sacensībām pirms tam būs atsevišķa kvalifikācija.

Atlasei priekš svētdienas sacīkstes "Red Bull" pilots Verstapens savā ātrākajā aplī finišēja vienā minūtē un 23,778 sekundēs. Aiz viņa nākamos divus labākos rezultātus uzrādīja "Mercedes" piloti Džordžs Rasels un Lūiss Hamiltons, kuri zaudēja attiecīgi 0,441 un 0,527 sekundes.

Ceturtais ātrākais bija Fernando Alonso ("Aston Martin"), aiz kura un Hamiltona trešo starta rindu aizņems Šarls Leklērs ("Ferrari") un Oskars Pjastri ("McLaren"). Verstapena un Leklēra komandas biedri Serhio Peress un Karloss Sainss juniors apstājās kvalifikācijas otrajā sesijā.

Pirms tam notika treniņbrauciens, kurā arī ātrākais bija Verstapens, pārspējot abus "Ferrari" pilotus.

Pēc 16 sacensību posmiem kopvērtējumā pārliecinošs līderis ir Verstapens, kurš sakrājis 400 punktus. Otrais ar 223 punktiem ir Peress, bet trešais ar 190 punktiem - Hamiltons. Konstruktoru kausā "Red Bull" uzvaru nodrošināja jau iepriekšējā posmā.

F-1 2023.gada čempionātā paredzēti 22 posmi.

2022.gada čempionātā otro reizi pēc kārtas uzvarēja nīderlandietis Makss Verstapens.